Προκρίθηκε στα τελικά του EURO η Εθνική Παίδων ποδοσφαίρου

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010 14:47
A- A A+

Στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος προκρίθηκε η Εθνική Παίδων ποδοσφαίρου, επικρατώντας στο γήπεδο της Παναχαϊκής της αντίστοιχης της Φινλανδίας με 2-1.

Το ελληνικό συγκρότημα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 0-1, που είχε διαμορφωθεί με τέρμα του Βαϊρίνεν στο 48ο λεπτό.

Ήρωας για την Εθνική ήταν ο Διαμαντάκος, που αρχικά ισοφάρισε στο 74’ και τέσσερα λεπτά αργότερα έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Ο Πολωνός διαιτητής της αναμέτρησης Πιασέσι παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Σέφερι, Ο΄Σόγκνεσι, Γιάμα, Σάκσελα, Χελβελάτι, Μπουγαΐδη, Φουρλάνο, Μαυριά, Καπίνο, Μαρινάκη (για τους πανηγυρισμούς στο δεύτερο γκολ της Εθνικής).

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα: Καπίνο, Καραγκούνης (56΄ Προβατίδης), Λυκογιάννης, Ρουγκάλας, Μπουγαΐδης, Φουρλάνος, Διαμαντάκος, Καϊμακαμούδης (50΄ Κουσίδης), Μαυριάς, Κατίδης, Σταφυλίδης (70΄ Αριανούτσος)

Φινλανδία: Ααλτόνεν, Ο΄Σόγκνεσι, Λατοσάαρι, Σαλόνεν, Μάκελα, Βαϊρίνεν, Σέφερι (78΄ Λάντε), Παανάνεν (41΄ Γιάμα), Σάκσελα, Χελβελάτι, Λαμ (70΄ Μακιγιάρβι)

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο ομοσπονδιακός τεχνικός Λεωνίδας Βόκολος, δήλωσε: «Νιώθουμε τεράστια χαρά για την πρόκριση και δικαιωμένοι για την προσπάθεια που καταβάλαμε και στα τρία ματς του τουρνουά. Επιβεβαιώσαμε ότι ήμασταν η πιο ποιοτική ομάδα του ομίλου. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί είχαν το σθένος και το κουράγιο να γυρίσουν στο τέλος το σημερινό ματς. Το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι είμαστε μια μεγάλη και δεμένη οικογένεια».

Η τελική φάση θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2010 στο Λιχτενστάιν και η κλήρωση των αγώνων θα διενεργηθεί στις 7 Απριλίου στην πόλη Βαντούζ.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου το ΕΪΡΕ επικράτησε 3-0 της Αυστρίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις