Γ. Καρατζαφέρης: Η Τουρκία μεθοδεύει θερμό επεισόδιο

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010 15:22

Αναφερόμενος στο περιστατικό με την τουρκική κορβέτα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μίλησε για υποβάθμισή του από το ΓΕΕΘΑ και ζήτησε πιο αποφασιστική στάση.

A- A A+

Στην εκτίμηση πως «έρχεται θερμό επεισόδιο» με την Τουρκία προέβη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «μόνο τυφλοί δεν μπορούν να το δουν αυτό».

Παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το ΕΣΠΑ τόνισε πως «σ΄ αυτό το επεισόδιο, το οποίο μεθοδεύεται από την Τουρκία για εσωτερική κατανάλωση, σ΄ αυτό το παιχνίδι της Τουρκίας η Ελλάδα πρέπει να είναι πανέτοιμη και μία γροθιά, όπως ήμασταν πάντα, όταν προκλήθηκε το έθνος».

Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ακόμη ότι κλιμακώνεται η πρόκληση της Τουρκίας και γνωρίζουν -όπως ανέφερε οι δευτεροετείς της Σχολής Δοκίμων τη διπλωματία της κανονιοφόρου. Μια χώρα, όταν επιβουλεύεται μια άλλη, κλιμακώνει την ένταση, βγάζει τα πολεμικά πλοία στη θάλασσα».

Αναφερόμενος στο περιστατικό με την τουρκική κορβέτα, μίλησε για υποβάθμισή του από το ΓΕΕΘΑ και ζήτησε πιο αποφασιστική στάση: «Είχαμε ένα επεισόδιο, που περιέγραψα στον πρωθυπουργό και δεν απάντησε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης. Χθές το βράδυ, η κορβέτα Μπάφρα γύριζε όλο το Αιγαίο, ανάμεσα από Σπέτσες, Υδρα, Χίο και έκανε νηοψία σε ελληνικό επιβατικό πλοίο. Διασκεδάζει τις εντυπώσεις σήμερα το ΓΕΕΘΑ λέγοντας πως είναι παρεξήγηση. Έγινε και προκαλούν. Να πούμε λοιπόν στους Τούρκους ότι στα νερά αυτά, που έκανε χθες τα οχτάρια η κορβέτα, αυτά τα νερά γέννησαν Κανάρη, Μιαούλη, Μπουμπουλίνα. Και υπάρχουν πολλοί διάδοχοί τους για να συνεχίσουν το έργο τους, αν συνεχίσουν οι Τούρκοι αυτή την προκλητικότητα».

«Δηλώνω, πιστεύοντας ότι διερμηνεύω την βούληση όλων, ότι η Βουλή συμμερίζεται την αξία των καταγγελλομένων, που κάνατε με την παρέμβασή σας», απάντησε από την έδρα προς τον κ. Καρατζαφέρη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Β. Πολύδωρας.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή