«H αρχή της αλληλεγγύης απαραίτητη για την ευρωπαϊκή συνοχή»

Δήλωση Κ. Παπούλια
Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2010 13:48
UPD:26/03/2010 11:50

A- A A+

Παρουσία του Προέδρου Παπούλια, εκπροσώπων της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων, της στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας πραγματοποιήθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα.

Προηγήθηκε η δοξολογία στον ιερό ναό του Αγ. Διονυσίου Αεροπαγίτη, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Ιερωνυμου κι η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Η αρχή της αλληλεγγύης είναι απαραίτητη για την ευρωπαϊκή συνοχή, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, σε δηλώσεις του με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Κ. Παπούλιας: Η αρχή της αλληλεγγύης είναι βασική για την ευρωπαϊκή συνοχή

Κ. Παπούλιας: Η αρχή της αλληλεγγύης είναι βασική για την ευρωπαϊκή συνοχή

«Όπως το 1821 το κύμα των Φιλελλήνων έσπευσαν να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους προς τους Έλληνες, έτσι και σήμερα στις Βρυξέλλες δίνεται μια σκληρή μαχή και ζητάμε την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων», σημείωσε ο Πρόεδρος.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υπουργός Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου, η οποία δήλωσε ότι «με ενότητα και αλληλεγγύη για τη Δημοκρατία μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια».

«Με αγώνες και ευθύνη μπορούμε να πετύχουμε την ευημερία στην Ελλάδα», σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος.

Φ. Πετσάλνικος: Με αγώνες και θυσίες θα πετύχουμε την ανάπτυξη στη σύγχρονη Ελλάδα

Φ. Πετσάλνικος: Με αγώνες και θυσίες θα πετύχουμε την ανάπτυξη στη σύγχρονη Ελλάδα

Τη ΝΔ εκπροσώπησε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ο οποίος αναφέρθηκε στις «μέρες περισυλλογής, όπου ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο».

Φέτος στην παρέλαση συμμετείχαν μόνο πεζοπόρα τμήματα, αφού έχει αποφασισθεί από το Υπουργείο Αμυνας να αποφεύγεται η μετακίνηση μηχανοκίνητων μονάδων από τα σύνορα, για λόγους οικονομίας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή