Η ατζέντα της ημέρας

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010 06:50
UPD:14:00
A- A A+

* Σε ισχύ από σήμερα το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων για το Πάσχα.

* Απέχουν και σήμερα από τα καθήκοντά τους δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές και συμβολαιογράφοι.

* Σήμερα στις Βρυξέλλες το Διεθνές Σεμινάριο Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, με θέμα: «Ο ρόλος των Κομμουνιστών στην πάλη για την Ισοτιμία και την χειραφέτηση των Γυναικών». Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, θα είναι η γενική γραμματέας, Αλέκα Παπαρήγα.

* Στις 10 π.μ. στις Βρυξέλλες, η δεύτερη σύνοδος των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην οποία μετέχει ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

* Στις 10 π.μ. συνεδιάζει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με μοναδικό θέμα συζήτησης το φορολογικό νομοσχέδιο και τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

* Στις 10:30 π.μ. στο 4ο Γυμνάσιο Καμινίων (Δωδεκανήσου 28, Πειραιάς) εκδήλωση με τίτλο: «Γιορτή ανακύκλωσης» στο πλαίσιο παρουσίασης του Κινητού Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά και η Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.

* Στις 11 π.μ. στο τύμβο των ηρώων στο Μεσολόγγι κατάθεση στεφάνων από σπουδαστές και μαθητές στο πλαίσιο του εορτασμού της εξόδου.

* Στις 11 π.μ. επίσκεψη της γραμματέως Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροποόυλου στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λειβαδιάς και Θηβών στα Καμίνια και συνάντηση με τη διευθύντρια, Ιωάννα Τσαγκαράκη, για ζητήματα σχετικά με τα παιδιά που φοιτούν σε αυτό.

* Στη 1 μ.μ. στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

* Στις 2 μ.μ. συνέντευξη Τύπου του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Τάσου Αποστολόπουλου και του διοικητή της 6 ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτη Γκούμα, για τις υποδομές υγείας και στον σχετικό προγραμματισμό μέσω του ΕΣΠΑ.

* Στις 4:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων, μπαζάρ και καλλιτεχνικό πρόγραμμα αφιερωμένο στα παιδιά. Τα έσοδα θα διατεθούν στον Σύλλογο «Ανοικτή Αγκαλιά» και στο Σωματείο Εθελοντών «Δράση».

* Στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα Α31 του κτηρίου της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εκδήλωση με θέμα: «CERN: ένα Ευρωπαϊκό «εργοστάσιο» παραγωγής γνώσης και τεχνολογίας», διοργανώνει η Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων του ΑΠΘ και το «XXVIII Workshop on Recent advances in Particle Physics and Cosmology».

* Στις 7 μ.μ. στον κήπο των ηρώων στο Μεσολόγγι, κατάθεση στεφάνων από τις τοπικές αρχές, συλλόγους, οργανώσεις και φορείς της Ιεράς Πόλεως, για τον εορτασμό της εξόδου.

* Στις 7:30 μ.μ. στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολλογίου, η Διεθνής Αδελφότητα Μνήμης Αγωνιστών Πολιορκιών και Εξόδου του Μεσολογγίου διοργανώνει την ετήσια συνάντηση των απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων. Ομιλητής ο κ. Κώστας Καρκανιάς.

* Στις 7:30 μ.μ. στον Δημοτικό Πολιτιστικό Οργανισμό Περάματος (Νεωρίων και Φωκίωνος 3) η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Σοφίας Χατζή με τίτλο: «Μουτότο» -Μια Μικρή Αφρικάνικη Ιστορία, από τις εκδόσεις «Αθως». Θα μιλήσουν: Γιώργος Μπάρλας, θεολόγος-φιλόλογος και η Τέτη Σώλου, εικονογράφος.

* Στις 8 μ.μ. στα Χανιά, συνεδριάζει υπό τον νομάρχη Χανίων, Γρηγόρη Αρχοντάκη, το Νομαρχιακό Συμβούλιο.

* Στις 9 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκη η πρώτη έκδοση της κολοσσιαίας Συμφωνίας αρ. 3 σε ρε ελάσσονα (1873) του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη και οργανίστα Anton Bruckner (1824-1896), ενός υμνητή του θεϊκού μεγαλείου, θα παρουσιάσει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού, Κάρολου Τρικολίδη.

Σάββατο 27 Μαρτίου

* Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου η σημερινή.

* Στις 9:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Αχίλλειο» στην Κομοτηνή ημερίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης με θέμα: «Ολοκληρωμένη διαχείριση παράκτιων ζωνών και προστατευμένων περιοχών», εν όψει της Heleco '11.

Μεσολόγγι

* Στις 10 π.μ. έως τις 11 π.μ.:

• Υποδοχή εκπροσώπων ξένων κρατών και εκπροσώπου της κυβέρνησης,

• Απονομή τιμητικής διάκρισης στον αείμνηστο Ολλανδό –Μεσολογγίτη Paul De Graaf, στην αίθουσα τελετών του Μουσείου Ιστορίας Τέχνης (Κεντρική Πλατεία).

* Στις 11:15 π.μ. στο Μεσολόγγι, επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Φιλελλήνων στον Κήπο των Ηρώων.

* Στις 11:30 π.μ. καταθέσεις στεφάνων στο Τύμβο στον Κήπο των Ηρώων ,από δημάρχους Ιστορικών Πόλεων, συλλόγους , φορείς και λοιπές οργανώσεις εκτός Μεσολογγίου.

* Στις 12 το μεσημέρι, μεταφορά της Εικόνας της Εξόδου, του Ιερού Λαβάρου και του Τίμιου Σταυρού Αγιασμού του Επισκόπου Ιωσήφ Ρωγών, από το Μουσείο Ιστορίας & Τέχνης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.

* Στις 12 το μεσημέρι εκκίνηση 28ου Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Θυσίας Πατρών – Μεσολογγίου που διοργανώνει ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Πατρών.

* Στις 12:30 μ.μ. επιμνημόσυνη δέηση στον τόπο θανάτου του Λόρδου Βύρωνος τιμώντας την 186η επέτειο του θανάτου του. Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τον πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, το νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας και τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως.

* Στις 12:45 μ.μ. επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Ιωάννη – Ιακώβου Μάγερ, τιμώντας την 184η επέτειο του θανάτου του. Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο του δήμου της κυβέρνησης, πρέσβη της Ελβετίας , εκπρόσωπο του Δήμου του Schofflisdorf, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας και τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

* Στις 4:30 μ.μ. εκκίνηση του 64ου δρόμου Θυσίας από το Ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Συμεών.

* Στις 6:30 μ.μ. απονομή επάθλων στους νικητές του 28ου Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Θυσίας στην Αίθουσα Τελετών Μουσείου Ιστορίας Τέχνης.

* Στις 7 μ.μ. Μέγας Εσπερινός στο Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, στον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς.

* Στις 7:30 μ.μ. πέρας προσέλευσης επισήμων.

* Στις 8 μ.μ. εκκίνηση πομπής από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και μετάβαση στον Κήπο των Ηρώων.

• Δέηση και κατάθεση στεφάνων από την ελληνική κυβέρνηση, Βουλή των Ελλήνων, ένοπλες δυνάμεις, σώματα ασφαλείας, Ακαδημία Αθηνών, εκπρόσωπο Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, ΤΕΔΚ Νομού Αιτωλοακαρνανίας, νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας, δήμαρχο Αιτωλικού και δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

• Πανηγυρικός από τον δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννη Αναγνωστόπουλο.

• Αναπαράσταση της ανατίναξης του Χρήστου Καψάλη. Συμμετέχει η χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου υπό τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Σπύρου Χολέβα. Στο ρόλο του Καψάλη ο κ. Γιάννης Μαγδαληνός.

* Στις 10:30 μ.μ. δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Μεσολογγίου από τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς 2/39 Συντάγματος Ευζώνων.

* Στις 2 μ.μ. έως τις 5 μ.μ. στο Σύδνεϋ η συνάντηση των ενεργεία Νεοελληνιστών από τα Πανεπιστήμια της Αυστραλίας όπου διδάσκεται η ελληνική, διοργανώνει το ΣΑΕ Ωκεανίας και Απω Ανατολής σε συνεργασία με την Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας και το Δίκτυο ΣΑΕ Πανεπιστημιακών Τμημάτων Ελληνικών Σπουδών.

* Στις 3 μ.μ. στο Θέατρο Ακάδημος (Ιπποκράτους και Ακαδημίας) το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου γιορτάζει με τα παιδιά την Ημέρα Θεάτρου με το έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Ο ταύρος που έπαιζε πίπιζα», από τον θίασο «Μίμηση Πράξης», υπό την αιγίδα της WWF Ελλάς.

* Στις 8 μ.μ. στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας (Ανθίμου Γαζή και Κουμουνδούρου) θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα του Μαυροβουνίου του Δήμου Κραννώνα με τίτλο: «Θύμιε, Θύμιε είσαι εδώ;» διοργανώνει η Νομαρχία Λάρισας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού, Τουρισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας και τον Πολιτιστικό- Αθλητικό Οργανισμό για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου.

* Στις 8:30 μ.μ. το υπουργείο Εξωτερικών συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Ωρα της Γης» σβήνοντας για μία ώρα τα φώτα των υπηρεσιών και της κεντρικής υπηρεσίας.

* Στις 8:30 μ.μ. στην παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF «Ωρα της Γης» συμμετέχει ο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενεργείας και Κλιματικής Αλλαγής.

* Στις 8:30 μ.μ. ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την κλιματική αλλαγή «Ωρα της Γης».

* Στις 8:30 μ.μ. ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει στην «Ωρα της Γης».

* Στις 8:30 μ.μ. ο Δήμος Περιστερίου συμμετέχει στην «Ωρα της Γης».

* Στις 8:30 μ.μ. ο Δήμος Αχαρνών συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία ενάντια στην κλιματική αλλαγή «Η Ωρα της Γης».

* Στις 8:30 μ.μ. ο Δήμος Ιλίου συμμετέχει στην «Ωρα της Γης», την παγκόσμια πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

* Στις 8:30 μ.μ. στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού (Αγίας Παρασκευής 40, Αγ. Ανάργυροι) βραδιά τάνγκο από το διάσημο ζευγάρι Αργεντινών χορευτών Fransisco Forquera και Carolina Bonaventura, την Εύη Χατζάκη και τους μαθητές του τμήματος Λάτιν - Τάνγκο του Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου «Σπύρος Αποστόλου».

* Στις 9 μ.μ. ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει όπως και πέρυσι στην παγκόσμια πρωτοβουλία «Η Ωρα της Γης». Για ία ώρα θα σβήσουν τα φώτα σε όλα τα δημοτικά κτίρια.

Κυριακή 28 Μαρτίου

* Στις 3 τα ξημερώματα αλλάζει η ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα και να δείξουν 4 π.μ.

* Στις 6:30 π.μ. στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, εωθινοί κανονιοβολισμοί και κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών.

* Στις 7 π.μ. θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδώνος.

* Στις 9 π.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου η αναχώρηση λεωφορείου για τον Κοκκιναρά όπου διοργανώνεται στις 10 π.μ. συμπληρωματική δενδροφύτευση του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ).

* Στις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. ανοικτός ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου για του πολίτες. Η είσοδος από την οδό Βασ. Γεωργίου Β’2. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας και θα απαιτείται η επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου. Για ομαδικές επισκέψεις, στα τηλέφωνα: 210-7283-289 και 210-7224-939.

* Στις 10:40 π.μ. στο Μεσολόγγι άφιξη και υποδοχή του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Κάρολου Παπούλια στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.

* Στις 10:45 π.μ. δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

* Στις 11 π.μ. εκκίνηση πομπής από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος και μετάβαση στον Κήπο των Ηρώων.

• Τρισάγιο στους Αθάνατους Νεκρούς.

• Κατάθεση στεφάνου στον Τύμβο των Ηρώων από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

• Πανηγυρικός από τον εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης, αναπληρωτή Υπουργό Αμυνας, Παναγιώτη Μπεγλίτη.

• Το Μοιρολόϊ «Να ζει το Μεσολόγγι» από την σοπράνο Ιωάννα Εμμανουήλ –Αποστολάκου, πτυχιούχο Μονωδίας και μέλος της Χορωδίας του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, συμμετέχει τμήμα της Χορωδίας, υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή, Σπύρου Χολέβα.

• Βράβευση νικητών του 64ου Δρόμου Θυσίας.

* Στις 11 π.μ. στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη, πασχαλινή γιορτή για παιδιά 4 – 12 ετών, με τίτλο: «Ξύπνημα της Ανοιξης». Είσοδος ελεύθερη.

* Στις 11:30 π.μ. στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου «Elite City Resort» στην παραλία της Καλαμάτας, ημερίδα με θέμα: «Ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς πιστωτικά ιδρύματα κ.λπ.», διοργανώνουν τα Επιμελητήρια των πυρόπληκτων νομών Αρκαδίας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

* Στις 2 μ.μ. επίσημο γεύμα από τον δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

* Στις 4 μ.μ. στο σινέ Φιλίπ (Θάσου 11, πλατεία Αμερικής) η προβολή της ταινίας: «Η εποχή του θερισμού-Harvest Time», σε σκηνοθεσία της Marina Razbezhkina, στο πλαίσιο των κινηματογραφικών προβολών για παιδιά.

* Στις 6:30 μ.μ. επιστροφή της Εικόνας της Εξόδου, με πομπή από τον Κήπο των Ηρώων στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης

• Υποστολή της σημαίας στην Κεντρική Πλατεία Μάρκου Μπότσαρη. Πέρας εκδηλώσεων για την 184η Επέτειο της Εξόδου της Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων.

* Στις 7:30 μ.μ. στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» της Νίκαιας (Θηβών 245), εκδήλωση αφιέρωμα στη Γιώτα Βέη με τίτλο: «Στο κατώφλι της ψυχής μου-30 χρόνια τραγούδι Γιώτα Βέη», με την υποστήριξη του Δήμου Νικαίας. Είσοδος ελεύθερη.

* Στις 8 μ.μ. στο θέατρο ΔΑΪΣ των Εκπαιδευτηρίων Δούκα (Μεσογείων 151, Μαρούσι) συναυλία της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Αμαρουσίου «Ω Γλυκύ μου Εαρ» υπό τη διεύθυνση της Τερψιχόρης Παπαστεφάνου, αφιερωμένη στις ιερές ημέρες του Πάσχα. Είσοδος ελεύθερη. Για τη μεταφορά των ενδιαφερομένων, λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας θα αναχωρούν από το σταθμό του ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, από 19:20 έως τις 19:50. Η επιστροφή από το ΔΑΪΣ θα γίνεται από τις 22:00 έως τις 22:30.

* Στις 8:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138) συναυλία Fiori Musicali διοργανώνει ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης. Είσοδος ελεύθερη.

* Στις 8:30 μ.μ. στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού (Αγίας Παρασκευής 40, Αγιοι Ανάργυροι) βραδιά τάνγκο από το διάσημο ζευγάρι Αργεντινών χορευτών Fransisco Forquera και Carolina Bonaventura, την Εύη Χατζάκη και τους μαθητές του τμήματος Λάτιν - Τάνγκο του Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου «Σπύρος Αποστόλου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή