Τεόντοσιτς: «Έμαθα να κοιτάω μπροστά»

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010 13:46
UPD:14:09

«Η Πρόκομ είναι επικίνδυνη ομάδα και παίζει ελεύθερο μπάσκετ και οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε με το δέοντα σεβασμό και με μία καλώς εννοούμενη πίεση για το αποτέλεσμα... Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα», δήλωσε ο 23χρονος άσος του Ολυμπιακού.

A- A A+

Ο Σέρβος «μάγος» του Ολυμπιακού, Μίλος Τεόντοσιτς, εξηγεί στο gazzetta.gr πως ξεπέρασε τη δύσκολη περυσινή χρονιά και παρά το 2-0 επί της Πρόκομ, παραμένει συγκεντρωμένος ενόψει του 3ου αγώνα.

Στον πρώτο αγώνα της Τρίτης (23/03) είχε περισσότερο εκτελεστικό ρόλο, σκοράροντας 21 πόντους και μοιράζοντας 6 ασίστ. Στο δεύτερο παιχνίδι, χθες, έκανε στην... άκρη για να δώσει σουτ στον Παπαλουκά (20π., 3ρ., 3ασ. με 4/6 τριπ.) και τον Κλέϊζα (26π., 9ρ.) που “έκαιγαν” και ο ίδιος προτίμησε να “βγάλει μάτια” με τη δημιουργική του προσφορά (14π., 12ασ.). Ο λόγος για τον Μίλος Τεόντοσιτς, που φέτος πραγματοποιεί την καλύτερη χρονιά της καριέρας του και μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου και την ανάδειξή του ως MVP του τελικού, οδηγεί τους “ερυθρόλευκους” εκ τους ασφαλούς και στην πρόκριση στο φάϊναλ-φορ της Ευρωλίγκα για δεύτερη συνεχή χρονιά... Ο διεθνής Σέρβος point-guard, που πριν από λίγες μέρες (19 Μαρτίου) έκλεισε τα 23 του χρόνια, μίλησε στο gazzetta.gr για την προοπτική του “παριζιάνικου” ονείρου που πλέον απέχει μόλις μία νίκη μακριά.

- Τι κρατάτε από τη 2η νίκη επί της Πρόκομ, λίγες μέρες πριν ταξιδέψετε στη Γκντίνια για να διεκδικήσετε την πρόκριση στο φάϊναλ-φορ του Παρισιού;

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είμαστε πολύ πιο σοβαροί από το πρώτο παιχνίδι, αν και για μία ακόμη φορά δεν μπορέσαμε να κυριαρχήσουμε στα ριμπάουντ και απωλέσαμε μία μεγάλη διαφορά που είχαμε εξασφαλίσει στο πρώτο μέρος... Με αυτά τα δεδομένα είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι τελειώσαμε τον αγώνα με μία διαφορά 17 πόντων, γεγονός που μας δίνει αγωνιστικό και ψυχολογικό πλεονέκτημα ενόψει του τρίτου αγώνα στην Πολωνία. Εντάξει σίγουρα είμαστε πολύ κοντά στην πρόκριση, ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαλαρώσουμε και να απελευθερωθούμε. Η Πρόκομ είναι επικίνδυνη ομάδα και παίζει ελεύθερο μπάσκετ και οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε με το δέοντα σεβασμό και με μία καλώς εννοούμενη πίεση για το αποτέλεσμα... Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.»

- Ποια στοιχεία έκαναν τη διαφορά απόψε (σ.σ.: χθες);

«Στην τελευταία προπόνηση δουλέψαμε πολύ διάφορα plays με έμφαση στο pick'n'roll, τα οποία μας βγήκαν απόψε, παρουσιάσαμε μία βελτίωση στο αμυντικό ριμπάουντ, αλλά νομίζω ότι κλειδί ήταν η περιφερειακή άμυνα και ο περιορισμός του Λόγκαν (σ.σ.: 5π. με 2/11 σουτ) που είναι ένας παίκτης-κλειδί για την επιθετική λειτουργία των αντιπάλων μας. Από την άλλη πλευρά, στην επίθεση είμαστε πολύ πιο φρέσκοι και δημιουργικοί, βγάλαμε καλύτερα σουτ και σουτάραμε με πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας, ενώ πετύχαμε και πολλά εύκολα καλάθια»

- Εσύ πάντως έκανες και πάλι θραύση. Δεκατέσσερις πόντοι και δώδεκα ασίστ, εκ των οποίων μία από αυτές που ούτε στο ΝΒΑ δεν βλέπουμε.

«Στο προηγούμενο ματς βρήκα περισσότερα ανοιχτά σουτ και πιο πολλούς ελεύθερους διαδρόμους ... Απόψε (σ.σ.: χθες), πέρα από τον Λίνας που ήταν ζεστός και έπαιζε με κεκτημένη ταχύτητα από το πρώτο παιχνίδι, ήταν η βραδιά του Θοδωρή... Με τον Τέο συνεννοούμαστε με κλειστά μάτια και μόλις κατάλαβα ότι ήταν... συνδεδεμένος με το καλάθι, επικεντρώθηκα περισσότερο στη δημιουργία.»

- Αυτή τη μαγική ασίστ πάσα που έκανες στον Κλέϊζα, πετώντας τη μπάλα στο ταμπλό την έχεις ξανακάνει στην προπόνηση; Ήταν μία φάση, πάνω στην οποία έχετε δουλέψει;

«Όχι, δεν την έχω ξανακάνει. Απλά κάποια στιγμή μου είχε μπει στο μυαλό και είχα πει στα παιδιά ότι αν μου δοθεί η ευκαιρία θα την δοκιμάσω. Βρέθηκα στην κατάλληλη θέση, είδα ότι ο Λίνας ακολουθούσε παράλληλα σαν “τρέϊλερ” κι έτσι από ένστικτο, είπα να την επιχειρήσω κι έπιασε.»

- Πως περιμένεις την πρόκριση στο φάϊναλ-φορ, φέτος που κρατάς τα κλειδιά της ομάδας; Γιατί πέρυσι δεν έπαιξες καθόλου.

«Με μεγάλη ανυπομονησία... Απλά, θέλω πολύ να επισημοποιηθεί η συμμετοχή μας για να χαλαρώσω λίγο. Μπορεί μέσα μου να πιστεύω ότι η πρόκριση δεν χάνεται, ωστόσο, δεν σου κρύβω ότι περιμένω να έρθει η ώρα να κάνουμε και το 3-0 για να τελειώνουμε... Να σου πω κάτι φίλε Αν κοιτούσα πίσω και “χαλιόμουν” με το παρελθόν, ίσως τώρα να μη βρισκόμουν σε αυτό το σημείο. Έμαθα να κοιτάω μπροστά και να κοιτάω να βελτιώνομαι χρόνο με το χρόνο.»

- Ονειρεύεσαι καθόλου την ατμόσφαιρα του φάϊναλ-φορ στο Παρίσι; Όπως και να 'χει πρόκειται για το κορυφαίο μπασκετικό ραντεβού της Ευρώπης και ο κάθε παίκτης έχει το δικαίωμα να κάνει τα δικά του όνειρα.

«Μόνο στο πίσω μέρος του μυαλού μου γιατί δεν θέλω να χάσω τη συγκέντρωσή μου... Μπαίνοντας στο επαγγελματικό μπάσκετ, έμαθα να προσαρμόζω το μυαλό μου στο επόμενο παιχνίδι και αυτός είναι πιο ασφαλής τρόπος για να μην αποπροσανατολίζομαι... Ο αγώνας με πρωταθλήματος με το Περιστέρι μετατέθηκε για αργότερα κι έτσι έχουμε μπροστά μας, τέσσερις μέρες να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε απερίσπαστοι για τον αγώνα της Τρίτης (30/03). Όταν θα έρθει, με το καλό η ώρα, θα σκεφτούμε και το φάϊναλ-φορ και τότε έλα να με ρωτήσεις τι όνειρο είδα.»

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις