«Εκρηξη» Χρυσοχοΐδη για τα ρατσιστικά συνθήματα κατά την παρέλαση

Σε διαθεσιμότητα ο επικεφαλής του αγήματος των βατραχανθρώπων
Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010 17:01
UPD:27/03/2010 00:08
A- A A+

Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αφορμή ακραία ρατσιστικά συνθήματα που φώναξε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα ομάδα της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, όπως καταδεικνύει και σχετικό βίντεο.

«Τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε κανέναν ένστολο που έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και τόνισε: «Κανείς ανεγκέφαλος δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει την υπηρεσία του και τον εορτασμό μιας ιστορικής ημέρας μνήμης με ρατσιστικά συνθήματα μίσους και ξενοφοβίας».

«Προφανώς και εγείρονται σημαντικά ερωτήματα για το επίπεδο της εκπαίδευσης, για τα επικίνδυνα στερεότυπα που εκκολάπτονται ή ενθαρρύνονται σε κάθε Σώμα που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι ανάγκη όμως να διαχωριστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα από την ακρότητα, το μίσος και το ρατσισμό σε κάθε έκφρασή τους. Αυτοί οι κύριοι δεν έχουν θέση στο Λιμενικό Σώμα», κατέληξε ο υπουργός.

Εν τω μεταξύ, με εντολή του κ. Χρυσοχοΐδη σε διαθεσιμότητα ετέθη από τον αρχηγό του Λιμενικού, αντιναύαρχο Αθανάσιο Γκούσιο, ο επικεφαλής του αγήματος των βατραχανθρώπων που φώναξαν τα υβριστικά συνθήματα.

Επικρίσεις ΛΑΟΣ

Επικρίσεις κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, διατύπωσε ο ΛΑΟΣ με αφορμή την απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να λάβει πειθαρχικά μέτρα κατά ομάδας ανδρών των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού Σώματος.

«Αυτοί οι οποίοι διακινδυνεύουν καθημερινά την σωματική τους ακεραιότητα για την τιμή της Πατρίδας, διώκονται γιατί χρησιμοποίησαν συνθήματα που μέχρι πρότινος αποτελούσαν τη σημαία του Έθνους. Αντιθέτως, εκείνοι που παρήλασαν με συνθήματα ξένα προς την ημέρα, είναι οι τιμητές», σημειώνει ο ΛΑΟΣ.

Κατηγορεί δε τον κ. Χρυσοχοΐδη ότι «έχει χάσει το μέτρο» και τον καλεί, «για όσο διάστημα παραμένει στο Υπουργείο, να επιδείξει την δέουσα αυτοσυγκράτηση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή