Βυθίστηκε νοτιοκορεατικό πολεμικό πλοίο στα ανοιχτά της Β. Κορέας

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010 19:19
UPD:22:02
REUTERS/YONHAP

A- A A+

Βυθίστηκε, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, το σκάφος του πολεμικού ναυτικού της Νότιας Κορέας, στο οποίο επέβαιναν 104 άτομα, στα ανοικτά της Βόρειας Κορέας. Γίνεται μάλιστα λόγος για δεκάδες νεκρούς. Το περιπολικό σκάφος βυθίστηκε μετά από μία ανεξήγητη, για την ώρα, έκρηξη.

Από το νοτιοκορεατικό στρατό έγινε γνωστό πως έχουν διασωθεί 58 από τους επιβαίνοντες, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που είχε αρχικά δώσει Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του και ανέφερε επίσης ότι αμερικανικές δυνάμεις δεν συμμετέχουν στο έργο της διάσωσης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνεις γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την αιτία της βύθισης, όμως το πρακτορείο Yonhap, επικαλούμενο αξιωματούχο της προεδρίας, μετέδωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για παρουσία στρατιωτικής δύναμης της Βόρειας Κορέας στην περιοχή του συμβάντος.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο της Νότιας Κορέας YTN TV είχε μεταδώσει πως η Σεούλ ερευνά το ενδεχόμενο το πλοίο να επλήγη από βορειοκορεάτικη τορπίλλη. Όμως στη συνέχεια, η κυβέρνηση υποβάθμισε τις πληροφορίες αυτές.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες εβδομάδες η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι ενισχύει την άμυνά της σε απάντηση των κοινών γυμνασίων Νότιας Κορέας-ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκαν αυτό το μήνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή