Γραφείο της ΕΕ στα βόρεια του Κοσόβου

Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010 00:41
A- A A+

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενισχύει την παρουσία της στα βόρεια του Κοσόβου και θα ανοίξει ένα γραφείο στην Κοσόβσκα Μιτροβίτσα, όπως ανακοίνωσε ευρωπαϊκή πηγή από την Πρίστινα.

Το γραφείο, το οποίο θα έχει τον τίτλο «Ο Οίκος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», θα βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης που κατοικείται κυρίως από Σέρβους, οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, όπως και το Βελιγράδι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το νότιο τμήμα της πόλης κατοικείται από Αλβανούς.

Ανοίγοντας έναν «Οίκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» στα βόρεια της Κοσόβσκα Μιτροβίτσα, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξασφαλίζει μια ουσιαστική παρουσία, στα βόρεια του Κοσόβου, ανέφερε ο απεσταλμένος της ΕΕ για το βόρειο Κόσοβο, Ιταλός πρεσβευτής Μικέλε Γκιφόνι.

«Είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε την παρουσία μας στα βόρεια του Κοσόβου και να συμβάλλουμε από την πλευρά μας στη σταθερότητα της περιοχής», τόνισε ο Κζαρτάν Μπιόρνσον, μέλος του γραφείου της ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Κόσοβο.

Πολλοί Ευρωπαίοι εκπρόσωποι που βρίσκονται στην Πρίστινα επισκέφθηκαν την προαναφερθείσα περιοχή και διαβεβαίωσαν ότι η εμπλοκή της ΕΕ συμβάλλει στην ομαλοποίηση της κατάστασης στην περιοχή αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή