Συνάντηση υπουργών Πολιτισμού Ελλάδας, Ισπανίας

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2002 13:56
A- A A+

Θέματα κοινού ενδιαφέροντος συζήτησαν, σήμερα το πρωϊ κατά την διάρκεια προγεύματος ο Ελληνας υπουργός Πολιτισμού κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με την Ισπανίδα ομόλογο του κ. Πιλάρ ντε Καστίγιο που βρίσκεται στην Ελλάδα, με αφορμή τα εγκαίνια των εκθέσεων «Ο αιώνας του Πικάσσο» και Σαλβαντόρ Νταλί «Μύθος και Ιδιομορφία». Στην συνάντηση παρέστη ο διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Κέντρου Τέχνης Reina Sofia της Μαδρίτης, ο κ. Μπονέ.

Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Βενιζέλος, οι δυο υπουργοί συζήτησαν για την προετοιμασία ένος άτυπου συμβουλίου υπουργών που θα γίνει κατά την διάρκεια της ελληνικής προεδρίας για ζητήματα αθλητισμού και πολιτισμού.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ακόμα η συμμετοχή της Ισπανίας στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα, ενώ εξετάστηκε και η δυνατότητα να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη έκθεση, που παρουσιάζεται αυτόν τον καιρό στο Τολέδο και θα ταξιδέψει στη συνέχεια σε Τορόντο και Νέα Υόρκη.

«Η συνάντηση ήταν μια συνάντηση με ουσία –είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτισμού- αφού η συνεργασία των δυο χωρών αποδίδει καρπούς καθώς προοιωνίζονται πολλές και εξαιρετικής ποιότητας συνεργασίες στον πολιτιστικό τομέα», κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή