Κυπελλούχος Ελλάδας στο βόλεϊ ο Παναθηναϊκός

Με 3-2 σετ επί του Ολυμπιακού
Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010 21:03
UPD:21:25
A- A A+

Στον τελικό του Τροκαντερού ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-2 σετ του Ολυμπιακού και στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στο βόλεϊ για έκτη φορά στην ιστορία του.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν δυο φορές το προβάδισμα στο μεγάλο ντέρμπι με 25-20 στο 1ο σετ και 25-22 στο 3ο, όμως το «τριφύλλι» ισοφάρισε και στις δυο περιπτώσεις (22-25 στο 2ο και 23-25 στο 4ο) και στο 5ο και κρισιμότερο σετ βγήκε νικητής με 16-18.

Έτσι οι «πράσινοι» πήραν εκδίκηση για τον περσινό τελικό, ο οποίος είχε λήξει και πάλι στα πέντε σετ, μόνο που τότε ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τον τίτλο.

Το ματς, πάντως, ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ομάδα του Πειραιά, που στο πρώτο σετ έφτασε να προηγείται και με 19-13, πριν ο Παναθηναϊκός κάνει ένα μικρό σερί και μειώσει σε 21-18, αλλά μάταια, αφού ο Ολυμπιακός ξαναβρήκε ρυθμό και έκανε το 25-22.

Το δεύτερο σετ κύλησε πολύ καλύτερα για την ομάδα του «τριφυλλιού» και με κορυφαίο τον Αγκάμεζ ισοφάρισε γρήγορα σε 1-1 με 22-25.

Ο Ολυμπιακός στηριζόμενος στον Μίλκοβιτς και έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Τζούριτς, προκάλεσε ξανά βραχυκύκλωμα στον Παναθηναϊκό και έχοντας σε όλο το τρίτο σετ τον έλεγχο του ρυθμού, το πήρε με 25-22.

Παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο, οι «πράσινοι» φάνηκαν πως θα καθάριζαν εύκολα το τέταρτο σετ στο 14-19 με το οποίο προηγήθηκαν, όμως οι «ερυθρόλευκοι» παραλίγο να το γύριζαν, όταν ισοφάρισαν σε 23-23. Τελικά ένα εξαιρετικό πέρασμα του Ζαγκούμνι και ένα μπλοκ στα ίσια του Αγκάμεζ στον Μίλκοβιτς έδωσαν το σετ στον Παναθηναϊκό.

Όλα, λοιπόν, θα κρινόντουσαν στο τάι μπρέικ. Εκεί, όπου οι εναλλαγές δεν είχαν σταματημό με πότε τη μια και πότε την άλλη ομάδα να παίρνει κεφάλι στο σκορ. Ο Ολυμπιακός αρχικά προηγήθηκε με 3-0 και 7-5, όμως ο Παναθηναϊκός το πάλεψε και το γύρισε σε 7-8, πριν να πάρει προβάδισμα με 8-10. Σε εκείνο το σημείο οι «ερυθρόλευκοι» αντεπιτέθηκαν και πέρασαν μπροστά με 10-11, πηγαίνοντας από εκεί και πέρα μέχρι το 16-16 με προβάδισμα ενός πόντου, χωρίς ποτέ να ξεφεύγουν. Τότε ήταν που ο Παναθηναϊκός με μπλοκ του Πανταλέων σε καρφί του Μίλκοβιτς πήρε για πρώτη φορά το γκέιμ πόιντ και με άλλο ένα μπλοκ του Πανταλέον (στον Καλντέιρα αυτή τη φορά) πανηγύρισε τη μεγάλη αυτή νίκη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις