Αυλαία για την «Απαλλαγή»

Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010 07:20

A- A A+

Tο θεατρικό έργο της Λίντα Μακ Λιν «Απαλλαγή», ολοκληρώνει τον κύκλο των παραστάσεών του, την Κυριακή των Βαϊων, 28 Mαρτίου, στη δεύτερη σκηνή του θεάτρου της «Οδού Κεφαλληνίας».

Το έργο καθιέρωσε την Λίντα Μακ Λιν ως μια από τις σημαντικότερες φωνές της σύγχρονης αγγλόφωνης δραματουργίας.

Η συγγραφέας, ξετυλίγει την ιστορία τριών φίλων, που ξανασυναντιούνται απρόσμενα μετά από είκοσι χρόνια υπεκφυγών και αποκρύψεων. Οι ήρωες υποχρεώνονται να αντιμετωπίσουν τα φαντάσματα και τα ένοχα μυστικά της παιδικής τους ηλικίας.

Μνήμες, γεγονότα και μυστικά συμπληρώνουν την εικόνα ενός τρομακτικού παζλ, που αποκαλύπτεται σταδιακά.

Η κακοποίηση ενός παιδιού από τον αλκοολικό πατέρα του, η αποσιώπηση του εγκλήματος που έγινε για να σωθεί το παιδί από τη βία και από την άλλη πλευρά, η γέννηση κάποιου ανεπιθύμητου παιδιού που δίνεται για υιοθεσία, είναι τα νήματα που πλέκονται στο κουβάρι της μνήμης των τριών προσώπων.

Οι τρεις πρωταγωνιστές αναγκάζονται να αποκαλύψουν τις κρυφές τους σκέψεις, τα μυστικά και τα ψέματά τους, σε ένα ψυχολογικό θρίλερ που κορυφώνεται στην τελική απαλλαγή και κάθαρση.

Παίζουν οι ¶κης Λυρής, Λαμπρινή Αγγελίδου και Θανάσης Χαλκιάς. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Βίκυ Γεωργιάδου, τη μουσική ο Κώστας Ανδρέου και τη μετάφραση η Χριστίνα Παγκουρέλη. Σκηνικά-κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης.

Πληροφορίες: Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, (Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη), τηλ. 210-8838727

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV