Eκρηξη με ένα νεκρό στα Κάτω Πατήσια

Μ. Χρυσοχοΐδης: Η τρομοκρατία έδειξε το πιο απεχθές της πρόσωπο
Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010 23:19
UPD:29/03/2010 02:40

A- A A+

Έκρηξη σημειώθηκε στις 22.41 έξω από το κτίριο της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) επί της οδού Ιακωβάτων 61 στα Πατήσια.

Από την έκρηξη σκοτώθηκε ένας 15χρονος, ενώ τραυματίστηκαν η 10χρονη αδελφή του και η μητέρα του, αφγανικής καταγωγής.

Το κοριτσάκι είναι σοβαρότερα τραυματισμένο και έχει μεταφερθεί στο Παίδων Αγία Σοφία, ενώ η μητέρα έχει τραυματιστεί ελαφρότερα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η οικογένεια των μεταναστών πήγαινε κάθε βράδυ στην περιοχή ψάχνοντας τους κάδους απορρημάτων για να βρεί τρόφιμα ή κάτι άλλο.

Πιθανολογείται ότι το παιδί βρήκε το δέμα με τη βόμβα και το πήρε μαζί του ή το άνοιξε εκεί με αποτέλεσμα να σημειωθεί η έκρηξη που το διαμέλισε.

Σημειώνεται ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Επί τόπου έσπευσαν κλιμάκια των αρμόδιων Αρχών ασφαλείας καθώς και εγκληματολογικά συνεργεία. Ο χώρος αποκλείστηκε προκειμένου να ερευνηθεί εξονυχιστικά.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία).

Μ. Χρυσοχοΐδης: Η τρομοκρατία έδειξε το πιο απεχθές της πρόσωπο

Για «παγίδα θανάτου» έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος μετέβη στο σημείο της έκρηξης.

«Απόψε η τρομοκρατία έδειξε το πιο σκληρό, το πιο απεχθές της πρόσωπο. Ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του από παγίδα θανάτου που έστησαν οι τρομοκράτες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Αυτοί οι δολοφόνοι μας θεωρούν όλους εχθρούς τους, είτε πρόκειται για αστυνομικό, είτε πρόκειται για μετανάστη, είτε για τον οποιονδήποτε πολίτη», επεσήμανε, υπογραμμίζοντας: «αυτοί οι δολοφόνοι είναι απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία είναι απέναντι τους, γιΆ αυτό είναι χρέος μας να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

«Κάθε φορά που πραγματοποιούν τέτοιου είδους ενέργειες, αυτές οι ενέργειες τους ξεγυμνώνουν και πολύ σύντομα θα τους αποκαλύψουν», κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

ΝΔ: «Ο Μ. Χρυσοχοΐδης έσπειρε ανέμους και η χώρα θερίζει θύελλες»

Βολές κατά του κ. Χρυσοχοΐδη εκτόξευσε η ΝΔ, με αφορμή την έκρηξη, κατηγορώντας τον ότι «έσπειρε ανέμους και η χώρα θερίζει θύελλες».

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με αποτροπιασμό την βομβιστική επίθεση στα Πατήσια και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες συνανθρώπους μας», δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Νικόλαος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για «τεράστιο έλλειμμα δημόσιας ασφάλειας σήμερα στη χώρα μας», σημειώνοντας: «Η πολλοστή βομβιστική επίθεση τους τελευταίους μήνες, φέρνει με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο το τεράστιο έλλειμμα δημόσιας ασφάλειας σήμερα στη χώρα μας. Οι τοποθετήσεις ισχυρών εκρηκτικών μηχανισμών, τα συχνότατα επεισόδια με πάσης φύσεως ταραχοποιούς και η μεγάλη έξαρση της εγκληματικότητας, πιστοποιούν το πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε δε τον τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη «να πάρει το ταχύτερο δυνατόν μέτρα μετά από έξι μήνες διαπιστώσεων και να σταματήσει επιτέλους να παριστάνει τον θεατή, μπροστά στα αλλεπάλληλα πλέον συμβάντα».

«Δυστυχώς, ο κ. Χρυσοχοΐδης έσπειρε ανέμους και η χώρα θερίζει θύελλες. Η Ελλάδα όμως δεν αντέχει άλλο την αδράνεια και την αβουλία της κυβέρνησης σε έναν εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα», υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

Κατέληξε δε τονίζοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι θα στηρίξει με υπευθυνότητα κάθε προσπάθεια στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της δημόσιας ασφάλειας. Αρκεί να υπάρξει τέτοια πρόθεση και από την πλευρά της κυβέρνησης».

Kαταδικάζει και ο ΛΑΟΣ

Στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» μετέβη η βουλευτής Ευβοίας του ΛΑΟΣ, παιδίατρος, Ουρανία Παπανδρέου- Παπαδάκη, με εντολή του προέδρου του κόμματος Γιώργου Καρατζαφέρη.

Η κ. Παπανδρέου- Παπαδάκη ενημερώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς για την κατάσταση της υγείας του 10χρονου κοριτσιού.

Εξερχόμενη της μονάδας εντατικής θεραπείας, όπου νοσηλεύεται το κορίτσι, δήλωσε ότι «οι γιατροί παρέχουν κάθε βοήθεια στο παιδί και θα ξεπεράσει οποιοδήποτε πρόβλημα».

«Θα ήθελα να πω ότι όλοι μας καταδικάζουμε τις απαράδεκτες – εγκληματικές αυτές ενέργειες οι οποίες έρχονται και προστίθενται σε μια δύσκολη στιγμή για την πατρίδα μας και φυσικά δεν τιμούν την κοινωνία μας», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή