Αφγανιστάν: Τα αμερικανικά στρατεύματα ευχαρίστησε ο Ομπάμα

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010 13:11
A- A A+

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναχώρησε από το Αφγανιστάν όπου πραγματοποίησε σύντομη αιφνιδιαστική επίσκεψη διάρκειας έξι ωρών, την πρώτη του στη χώρα από την εκλογή του στο Λευκό Οίκο.

Στη σύντομη επίσκεψή του ο κ. Ομπάμα είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι, τον Αμερικανό στρατηγό Στάνλει ΜακΚρίσταλ και τους άλλους διοικητές των διεθνών δυνάμεων που βρίσκονται στο Αφγανιστάν καθώς και με Αμερικανούς στρατιώτες, στους οποίους είπε ότι βρίσκονται εκεί για να βοηθήσουν τους Αφγανούς να διατηρήσουν την ειρήνη «που κατακτήθηκε δύσκολα».

Μιλώντας σε στρατεύματα και πολίτες στην αεροπορική βάση Μπαγκράμ κοντά στην Καμπούλ, ο Αμερικανός πρόεδρος τους ευχαρίστησε και εξέφρασε την ελπίδα ότι να επικρατήσουν στον αγώνα εναντίον των εχθρών.

«Δεν υπάρχει επίσκεψη που να θεωρώ πιο σημαντική από αυτή. Η βασική αποστολή μου εδώ σήμερα είναι να σας ευχαριστήσω εκ μέρους ολόκληρου του αμερικανικού λαού».

«Ο αφγανικός λαός υποφέρει εδώ και δεκαετίες, δεκαετίες πολέμου, αλλά είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τους Αφγανούς να διατηρήσουν μία ειρήνη που κατακτήθηκε δύσκολα… θέλουμε να χτίσουμε μία μακρόχρονη συνεργασία που να βασίζεται στο αμοιβαίο ενδιαφέρον και το σεβασμό», δήλωσε.

Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι ο Αφγανός πρόεδρος θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον στις 12 Μαΐου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή