Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010 05:00
UPD:05:26
A- A A+

Μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, επικράτηση νοτίων ανέμων οι οποίοι βαθμιαία θα ενισχυθούν και περιορισμένη τοπικά ορατότητα στα δυτικά και την ηπειρωτική χώρα, προβλέπει για σήμερα Μεγάλη Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αραιές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα και από τα δυτικά θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Το πρωΐ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Ανεμοι: Ασθενείς που γρήγορα θα γίνουν νότιοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία κατά τόπους θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Το πρωΐ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ που το βράδυ θα ενισχυθούν. Θερμοκρασία: Από 6 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις οι οποίες το βράδυ κατά τόπους θα πυκνώσουν. Το πρωΐ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ανεμοι: Νότοι 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και από το απόγευμα στα δυτικά τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Ανεμοι: Στα βόρεια νότιοι 3 με 5 Μποφόρ που από το βράδυ θα ενισχυθούν και στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν νοτιοδυτικοί. Θερμοκρασία: Από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αραιές νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα πυκνώσουν. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσυν. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αραιές νεφώσεις προβλέπει για αύριο Μεγάλη Τετάρτη η ΕΜΥ, οι οποίες στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε Βόρειο Ιόνιο, Ηπειρο, Δυτική Στερεά, Μακεδονία, Θράκη και αργότερα στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 Μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 8 Μποφόρ. Μετά το μεσημέρι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία στα κεντρικά και νότια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή