G8: Οικονομική πρωτοβουλία σε Αφγανιστάν και Πακιστάν

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010 06:50

«Η σταθερότητα της περιοχής είναι αποφασιστικής σημασίας για την παγκόσμια ασφάλεια» είπε ο επικεφαλής της διπλωματίας του Καναδά, Λόρενς Κάνον. Στη φωτογραφία με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ (αριστέρα).

A- A A+

Για μια οικονομική «πρωτοβουλία» που θα εφμαρμοστεί στις όμορες επαρχίες του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, συμφώνησαν οι υπουργοί του G8 (οι επτά βιομηχανικά πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου και η Ρωσία), ανακοίνωσε ο επικεφαλής της διπλωματίας του Καναδά, Λόρενς Κάνον.

«Η σταθερότητα της περιοχής είναι αποφασιστικής σημασίας για την παγκόσμια ασφάλεια» είπε ο Καναδός υπουργός κατά την έναρξη της διήμερης συνάντησης των υπουργών στο Γκατινό, στα βόρεια της Οτάβα.

Ο στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να υποστηριχθεί η κατασκευή εμπορικών και συνοριακών υποδομών και να προωθηθεί η οικονομική ανάπτυξη και η απασχόληση στην περιοχή των συνόρων.

Σύμφωνα με το G8, το σχέδιο αυτό αναπτύχθηκε κατόπιν διαβουλεύσεων με τις κυβερνήσεις του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, την Παγκόσμια Τράπεζα και την Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης.

Στη συνάντησή τους οι υπουργοί θα προετοιμάσουν τη σύνοδο των αρχηγών κρατών της G8 που θα πραγματοποιηθεί στον Καναδά στις 25 και 26 Ιουνίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή