Η ατζέντα της ημέρας

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010 07:00
UPD:08:55
A- A A+

* Απέχουν σήμερα από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι ολόκληρης της χώρας, οι οποίοι αντιδρούν για την επιβολή ΦΠΑ.

* Τρίωρες στάσεις εργασίας των μηχανοδηγών του ΟΣΕ που αντιδρούν για τη μείωση των αποδοχών τους. Οι στάσεις θα γίνουν 6 π.μ.-9 π.μ., 2 μ.μ.-5 μ.μ. και 9 μ.μ. έως 12 τα μεσάνυχτα.

* Συνάντηση με τη νέα διοίκηση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου θα πραγματοποιήσει σήμερα η υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Αννα Διαμαντοπούλου. Στη συνάντηση θα παρευρεθεί η υφυπουργός, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο γενικός γραμματέας, Βασίλης Κουλαϊδής και ο ειδικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης.

* Συνεδριάζουν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) για την περαιτέρω στάση τους.

* Αρχίζει σήμερα η πληρωμή του επιδόματος απροστάτευτων παιδιών για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2010, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 2313-330-339, 2313-330-340 και 2313-330-341.

* Στις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ. η παραλαβή των εισιτηρίων και μέχρις ότου αυτά εξαντληθούν, του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) στους 3.900 δικαιούχους για τις τριήμερες και τετραήμερες εκδρομές που διοργανώνει, από τα γραφεία του (Αθήνα: Πατησίων 125, Αγίου Μάρκου. Περιστέρι: Θίσβης 7, Πειραιάς: Ομηρίδου Σκυλίτση 19, Νέας Ιωνία: 28 η Οκτωβρίου 42, Αργυρούπολη: Αργυρουπόλεως 94-96). Απαιτούνται θεωρημένα βιβλιάρια ασθενείας, απόσπασμα ατομικού λογαριασμού ασφάλισης με 100 μέρες εργασίας το έτος 2009, αρχική απόφαση συνταξιοδότησης και ΑΦΜ. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όσοι κάνουν χρήση φέτος μικτού προγράμματος παροχών ΟΕΕ (δεν συμμετείχαν στο φετινό χειμερινό εκδρομικό πρόγραμμα , δεν θα συμμετάσχουν σε κανένα άλλο εκδρομικό πρόγραμμα, ούτε στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού και θαλασσίων κρουαζιέρων).

* Στις 9 π.μ. ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό στον σταθμό του Μετρό «Σύνταγμα» το μεγάλο γιορτινό Bazaar των εορτών του Πάσχα της UNICEF στο οποίο θα παρουσιάζεται ολόκληρη η ανοιξιάτικη συλλογή ειδών και δώρων της. Το Βazaar θα λειτουργήσει για τρεις μέρες, έως και τη Μεγάλη Πέμπτη 1η Απριλίου. Είσοδος ελεύθερη.

* Στις 10 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος συγκέντρωση διαμαρτυρίας ανέργων και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας στην οδό Πειραιώς.

* Στις 10:30 π.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.

* Στις 10:30 π.μ. στην Πύλη Λέοντος του λιμένα του Πειραιά η ορκωμοσία των νέων λιμενοφυλάκων παρουσία της πολιτικής ηγεσίας. Θα ακολουθήσει επίδειξη ασκήσεων ακριβείας από ένοπλο τμήμα των λιμενοφυλάκων.

* Στις 10:45 π.μ. στο Νομαρχιακό Μέγαρο Χανίων στην Κρήτη, ο νομάρχης, Γρηγόρης Αρχοντάκης, θα παραδώσει στα μέλη του Παγκρήτιου Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων «Αετοί Κρήτης» αεροβόλο όπλο με σκοπό να τους δοθεί η δυνατότητα να ασχοληθούν με το άθλημα της σκοποβολής.

* Στις 11 π.μ. συνάντηση της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, με τον δήμαρχο Πατρέων, Ανδρέα Φούρα.

* Στις 11 π.μ. τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας ως τη λήξη του ωραρίου πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

* Στις 11 π.μ. στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο πρόεδρος του Κέντρου Μαύρης Θάλασσας, Κωνσταντίνος Αδαμίδης θα δεχθούν τα ορφανά παιδιά από την Γεωργία που φιλοξενούνται στο Ιδρυμα Αγία Βερονίκη-Σπίτι Στοργής στη Νικήτη Χαλκιδικής.

* Στις 11 π.μ. στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η εξόδιος ακολουθία του ακαδημαϊκού Καίσαρα Αλεξόπουλου, ο οποίος απεβίωσε χθες το πρωΐ. Τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο ακαδημαϊκός, Γεώργιος Κοντόπουλος.

* Στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Ρηγίλλης, συνάντηση του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, με το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

* Στις 12 το μεσημέρι η έναρξη ενημερωτικής εκστρατείας για την οδική ασφάλεια της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ιντιτούτου Οδικής Ασφάλειας-«Πάνος Μυλωνάς».

* Στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πορεία στο υπουργείου Εσωτερικών.

* Στις 12 το μεσημέρι στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23, Αθήνα) συνέντευξη Τύπου της οργάνωσης «Ελευσίνα» με θέμα τα ναρκωτικά.

* Στις 12:30 μ.μ. συνέντευξη Τύπου της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκας Κατσέλη, με θέμα την παρουσίαση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

* Στις 12:30 μ.μ. στην κατοικία του πρέσβη της Ιταλίας στην Αθήνα, Gianpaolo Scarante, συνέντευξη Τύπου του διευθυντή του Μπαλέτου της Σκάλας του Μιλάνου, διάσημου χορευτή και χορογράφου και πρώην διευθυντή των μπαλέτων Μαρίϊνσκι (Κίρωφ) της Αγίας Πετρούπολης, Makhar Vaziv. Η συνέντευξη θα δοθεί με την ευκαιρία της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα των παραστάσεων του έργου Pink Floyd Ballet, με το Μπαλέτο της Σκάλας του Μιλάνο (Corpo di Ballo del Teatro alla Scala).

* Στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια συλλαλητήριο διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ.

* Στις 7 μ.μ αγώνας παλαιμάχων Περάματος-Πανιωνίου στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Περάματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή