Κ. Καραμανλής: Σε διάταξη μάχης για τις εθνικές εκλογές

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2002 18:04
A- A A+

Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος έκανε το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ που συνεδρίασε υπό τον Κώστα Καραμανλή.

Στην τετράωρη συνεδρίαση ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι το κόμμα μπαίνει σε διάταξη μάχης για τις εθνικές εκλογές. «Το κόμμα προχωρά και πρέπει να προχωρήσει συντεταγμένο, όλοι οφείλουμε να προσέχουμε και εγώ να προστατεύσω το κόμμα από συμπεριφορές που εν ώρα μάχης το πληγώνουν. Αυτό άλλη φορά δεν θα το επιτρέψω. Η δύναμή μας είναι ο διάλογος και η λεπτομερής συζήτηση των προβλημάτων αλλά όχι εν ώρα μάχης».

Ο κ. Καραμανλής με διάθεση αυτοκριτικής πρόσθεσε ότι «οι όποιες ατέλειες ή ανάγκες να γίνουμε καλύτεροι δεν σκιάζουν την καθαρή νίκη που πέτυχε η ΝΔ».

Σ' αυτές τις εκλογές, είπε ο κ. Καραμανλής, πήραμε γεύση τι θα αντιμετωπίσουμε στο εγγύς μέλλον, και ο αγώνας γίνεται πιο σκληρός, γιατί το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά αποδέχεται ότι η ΝΔ βρίσκεται προ των πυλών.

Σημείωσε πάντως ότι δεν τελείωσε η αξιολόγηση των συμπερασμάτων, αλλά πως τα βασικά χαρακτηριστικά του εκλογικού αποτελέσματος έχουν ήδη αναλυθεί και έδειξε ότι θα επιμείνει στη στρατηγική του μεσαίου χώρου η οποία, όπως είπε, δικαιώθηκε και σε αυτές τις εκλογές.

Ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης άφησε να εννοηθεί ότι είχε διαφωνήσει με την επιλογή Τζαννετάκου λέγοντας ότι «οι αποφάσεις μας για πρόσωπα πάρθηκαν κατά πλειοψηφία. Ο κ. Τζαννετάκος ήταν πολύ τολμηρή επιλογή για την οποία δεν προετοιμάστηκε ιδιαίτερα ο κόσμος μας, με αποτέλεσμα να μην επιτευχθεί η συσπείρωση που θέλαμε». Είπε ότι η στρατηγική που ακολουθήθηκε ήταν σωστή, αλλά διατήρησε επιφυλάξεις για το σύνθημα «στείλτε μήνυμα».

Ο κ. Γιώργος Σουφλιάς τόνισε ότι η ΝΔ στον πρώτο γύρο εξασφάλισε ένα προβάδισμα 5,5% με το οποίο θα κέρδιζε ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε, ο κ. Σουφλιάς δεν θα πέσει ως ώριμο φρούτο και χρειάζεται κοινή προσπάθεια από όλους.

Υπεραμύνθηκε του συνθήματος «στείλτε μήνυμα» λέγοντας ότι ήταν συσπειρωτικο για τους οπαδούς, αλλά απευθυνόταν στους ψηφοφόρους και των άλλων κομμάτων.

Η κ.Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για νίκη του κόμματος και τόνισε ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε πληγές από τις εσωτερικές αντιθέσεις στους νομούς».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή