Κ. Σημίτης: Είναι δυνατή η νίκη στις εθνικές εκλογές

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2002 18:23
A- A A+

«Είναι δυνατή η νίκη στις εθνικές εκλογές», τόνισε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Η ΝΔ, εκτίμησε ο πρωθυπουργός, ηττήθηκε στις δημοτικές εκλογές και ως προς τις επιλογές της και ως προς την τακτική της. «Το ΠΑΣΟΚ κράτησε τις δυνάμεις του και βελτίωσε την εικονα του σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις».

Ο κ. Σημίτης σημείωσε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση παίζει τώρα ισχυρότερο ρόλο. Ο «Καποδίστριας» και η κατανομή των πόρων οδήγησαν σε αύξηση του ειδικού βάρους της. Είναι ενδεικτικό ότι 30 βουλευτές κατέβηκαν ως υποψήφιοι δήμαρχοι και νομάρχες.

Εκτίμησε ότι η ακροδεξιά δεν είναι ένα παροδικό επεισόδιο. Η επιλογή της ΝΔ υπέρ του κ. Τζαννετάκου υπήρξε η αφορμή, η αιτία όμως είναι η έλλειψη καθαρών θέσεων της αξιωματικής αντιπολιτευσης που προσπάθησε να προσεταιριστεί το λόγο της άκρας Δεξιάς.

Ο κ. Σημίτης υποστήριξε επίσης ότι δεν ευσταθούν οι εκτιμήσεις ότι τέτοιες τάσεις εκφράζουν τη λαϊκή δυσφορία, υπενθυμίζοντας τα ισχυρά θυλάκια με τέτοιες τάσεις σε περιοχές όπως του Παπάγου, της Φιλοθέης και του Φαλήρου.

Η κυβέρνηση και το κόμμα ήταν απόντες από την περιφέρεια, επισήμανε ο πρωθυπουργός που στάθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα της αγροτικής και περιφερειακής πολιτικής.

Υπάρχει πρόβλημα στη Θεσσαλία, αναγνώρισε ο πρωθυπουργός, όπως και υστέρηση στην περιφερειακή ανάπτυξη. Πρέπει να αναλύσουμε τα συμπεράσματα ανά νομό. Υπάρχουν όμως και εσωκομματικά φαινόμενα που θέλουν προσοχή, αφού σημειώνεται αρκετή εσωστρέφεια και προσωπικές στρατηγικές σε τοπικά ζητήματα, τόνισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή