Champions League: Επιστροφή στη δράση με προημιτελικούς

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010 12:41
UPD:15:03
A- A A+

Έντεκα χρόνια μετά τον τελικό του «Καμπ Νου» η Μπάγερν υποδέχεται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε μία σύγκρουση γιγάντωN (21:45, MEGA), ενώ την ίδια ώρα Λιόν και Μπορντό διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον γαλλικό «εμφύλιο» (novasports 1).

Μπάγερν Μονάχου-Μαν. Γιουνάιτεντ (21:45, MEGA)

Οι μνήμες επιστρέφουν στο «Αλιάνζ Αρίνα». Έντεκα χρόνια μετά το συγκλονιστικό τελικό του 1999, Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δίνουν ξανά ραντεβού με στόχο το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Βαυαροί προέρχονται από εντός έδρας ήττα-σοκ με 2-1 από τη Στουτγκάρδη, με συνέπεια να πέσουν από την πρώτη θέση της βαθμολογίας έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε. Τα άσχημα δεν προήλθαν μόνο από την ήττα, αλλά και από τον τραυματισμό του καλύτερου της παίκτη, του ¶ριεν Ρόμπεν ο οποίος υπέστη τράβηγμα στη γάμπα και λογικά δεν θα είναι καν στο πάγκο.

Σημαντική απώλεια είναι και αυτή του Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ ο οποίος έχει συμπληρώσει κάρτες. Αντίθετα, επανέρχεται ο Μάριο Γκόμεζ, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Η Μπάγερν παίζει τα ρέστα της σε Τσάμπιονς Λιγκ και πρωτάθλημα μέσα σε διάστημα δώδεκα ημερών που θα καθορίσουν το μέλλον της, αφού εκτός από τα δύο παιχνίδια με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, υπάρχουν και οι αναμετρήσεις με τις δύο διεκδικήτριες της σαλατιέρας με Σάλκε και Λεβερκούζεν.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την πλευρά της συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στην Αγγλία και χωρίς τον Ρούνεϊ πέρασαν εύκολα από το «Ρίμποκ» κερδίζοντας την Μπόλτον με το επιβλητικό 4-0. Και οι «κόκκινοι διάβολοι» όμως έχουν να σκεφτούν και το πρωτάθλημα, αφού μετά το Μόναχο ακολουθεί η αναμέτρηση με την Τσέλσι που θα κρίνει κατά μεγάλο ποσοστό το τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ.

Ρούνεϊ και Φέρντιναντ επανέρχονται στην ενδεκάδα, καθώς πήραν ανάσες και προφυλάχθηκαν το Σάββατο μιας και προέρχονταν από μικροτραυματισμούς.

Η προϊστορία της Μπάγερν με αγγλικές ομάδες δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη, αφού έχει μόνο προκρίσεις σε διπλούς αγώνες, ενώ η μοναδική ήττα της Μπάγερν από την Μάντσεστερ ήταν το αλησμόνητο 1999 στο τελικό της Βαρκελώνης.

Στο όριο καρτών από πλευράς Μπάγερν είναι οι Φαν Μπόμελ και Πράνιτς και από πλευράς Μαν. Γιουνάιτεντ ο Βίντιτς. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Βέλγος Φρανκ Ντε Μπλέκερε.

Λιόν-Μπορντό (21:45, novasports 1)

Εκτός από την μάχη του Μονάχου, υπάρχει και ο γαλλικός «εμφύλιος» μεταξύ της Λιόν με την Μπορντό με τις δύο ομάδες να θέλουν να φτάσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Λιόν κατάφερε στον προηγούμενο γύρο να κάνει την μεγάλη έκπληξη και να αφήσει εκτός συνέχειας την Ρεάλ Μαδρίτης και θέλει να κάνει το όνειρο του Ζαν Μισέλ Ολάς για πρόκριση στην ημιτελική φάση για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Όλα αυτά τα χρόνια οι «λιονέ» προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να φτάσουν στα ημιτελικά, αλλά πάντοτε ερχόταν ο αποκλεισμός στα προημιτελικά. Τα πράγματα πάνε καλά και στο πρωτάθλημα, αφού με τις συνεχόμενες γκέλες της Μπορντό ξαναμπήκε στην διεκδίκηση του τίτλου.

Το ευχάριστο για τον Κλοντ Πιέλ είναι ότι δεν αντιμετωπίζιε σοβαρά προβλήματα, αφού με εξαίρεση τους μακροχρόνια τραυματίες Κλερκ και ¶ντερσον, δεν υπάρχουν άλλες απουσίες.

Από την πλευρά της η Μπορντό δεν δείχνει σε καλή κατάσταση και ήδη έχασε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς απέναντι στην Μαρσέιγ στο τελικό του Λιγκ Καπ. Οι «γιρονδίνοι» μετά τον Ιανουάριο δεν δείχνουν σε καλή κατάσταση με πολλές γκέλες. Στα αγωνιστικά ο Λοράν Μπλαν δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Αλού Ντιαρά και τον τραυματία Πλανίς.

Η προϊστορία πάντως, τα τελευταία χρόνια δείχνει Λιόν, αφού στα δέκα τελευταία παιχνίδια στο «Ζερλάν» οι γηπεδούχοι μετράνε επτά νίκες και μόλις δύο ήττες, ενώ ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις