Νταβούτογλου: Στρατηγικός στόχος της Τουρκίας η πλήρης ένταξη στην ΕΕ

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010 17:21
A- A A+

«Πολύ σημαντικό στρατηγικό στόχο» χαρακτήρισε την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά τη συνάντησή του, στη Φιλανδία, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Στεφάν Φουέλ, αρμόδιο για τη διεύρυνση.

Ο κ. Νταβούτογλου επεσήμανε ότι επρόκειτο για μια συνάντηση «πολύ εποικοδομητική» για τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ.

«Η Ευρώπη είναι η κοινή μας ήπειρος, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η κοινή ενότητά μας», ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ και πρόσθεσε ότι συζητήθηκε και η διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

«Η Ευρώπη είναι η κοινή μας ήπειρος, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η κοινή ενότητά μας», ανέφερε και πρόσθεσε ότι συζητήθηκε και η διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

Υποστήριξε, δε, πως ο κ. Φουέλ τόνισε ότι η πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ δεν πρέπει να επηρεάζεται από πολιτικά προβλήματα, όπως είναι το θέμα της Κύπρου, το οποίο δεν έχει καμία άμεση σχέση με την ενταξιακή διαδικασία.

«Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να ξεκινήσει ένας νέος στρατηγικός διάλογος με την Τουρκία μετά τη Συνθήκη της Λισσαβόνας», υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός. Σημείωσε, τέλος, ότι πληροφόρησε τον κ. Φουέλ για τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις που εξελίσσονται στην Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή