Champions League: Μπάγερν Μονάχου-Μαν. Γιουνάιτεντ 2-1

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010 23:39
UPD:31/03/2010 16:53

A- A A+

Προβάδισμα για την πρόκριση στους «4» του Champions League πήρε η Μπάγερν Μονάχου, επικρατώντας με 2-1 στο «Allianz Arena» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι ¶γγλοι μπορεί να ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν μόλις στο 2ο λεπτό με κοντινό πλασέ του Γουέιν Ρούνεϊ, όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν και ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ, φτάνοντας πρώτα στην ισοφάριση στο 77' με απευθείας χτύπημα φάουλ του Φρανκ Ριμπερί και στη συνέχεια πήραν τη νίκη με εκπληκτικό σόλο και γκολ του Όλιτς στις καθυστερήσεις.

Έτσι, οι Βαυαροί πήραν μια μικρή εκδίκηση για τον τελικό του «Καμπ Νου», όπου 11 χρόνια πριν οι ομάδα του Σερ ¶λεξ Φέργκιουσον έχανε με 1-0 μέχρι και τις καθυστερήσεις, κατάφερε μέσα σε τρία λεπτά να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να πάρει εκείνη το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League.

Στο σήμερα, λοιπόν, η Μπάγερν, αν και μόνο προς το τέλος του ματς έπεισε με την απόδοσή της, πήρε τη νίκη, που όμως της δίνει μικρό προβάδισμα εν όψει το επαναληπτικού, καθώς το εκτός έδρας γκολ του Ρούνεϊ ίσως αποδεχθεί εν τέλει άκρως σημαντικό.

Οι φιλοξενούμενοι, άλλωστε, αυτό ήθελαν να πετύχουν και το έδειξαν με το στυλ παιχνιδιού τους. Συγκέντρωση στην άμυνα, σφιχτό κέντρο και τον Ρούνεϊ μπροστά κίνδυνο-θάνατο να κυνηγάει τις αντεπιθέσεις. Μπόρεσαν και άνοιξαν από νωρίς και το σκορ, όταν ο ¶γγλος άσος εκμεταλλεύτηκε με το καλύτερο τρόπο την εκτέλεση φάουλ του Νάνι στο 2' και όλα έδειχναν πως το ματς ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Γιουνάιτεντ.

Η Μπάγερν ναι μεν πίεσε, ναι μεν είχε την κατοχή, όμως επιθετικά όλες οι προσπάθειές της ήταν απελπιστικά άστοχες και κακοβγαλμένες. Μάλιστα, για ένα διάστημα προς το τέλος του πρώτου 45λεπτου δεν υπήρχε μια φορά που η μπάλα να έφτασε σωστά έξω από την περιοχή των ¶γγλων.

Η κίνηση από πλευρά Λουίς φαν Γκάαλ, που εν τέλει άλλαξε τη ροή της αναμέτρησης, ήταν η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο τους Γκόμεζ αντί του Μίλερ. Ο διεθνής Γερμανός επιθετικός έδωσε μάχες που τις κέρδισε με την άμυνα των αντιπάλων του και έδωσε έτσι πολύτιμα μέτρα στους συμπαίκτες του. Ήταν εκείνος που κέρδισε το φάουλ στο 77', που εκτέλεσε ο Ριμπερί για την ισοφάριση (βοηθήθηκε και από την τύχη, καθώς η τροχιά της μπάλας άλλαξε και στο σώμα του Ρούνεϊ που βρισκόταν στο τοίχος), ενώ πάλι ο ίδιος πήρε τη μπάλα από το κέντρο και διέσχισε τουλάχιστον 30 μέτρα πριν τη χάσει και την πάρει ο Όλιτς για να κάνει το 2-1 στις καθυστερήσεις.

Μετά το 1-1, παρόλα αυτά, η Γιουνάιτεντ είχε χρυσή ευκαιρία να προηγηθεί ξανά, όταν σε κόρνερ του Γκιγκς κεφαλιά του Βίντιτς τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μπουτ.

Οι συνθέσεις:

Μπάγερν Μονάχου (Λουίς Φαν Γκάαλ): Μπουτ, Λαμ, Ντεμικέλις, Φαν Μπούιτεν, Μπαντστούμπερ, Φαν Μπόμελ, ¶λντιτοπ, Ριμπερί, Πράνιτς, Όλιτς, Μίλερ (73' Μίλερ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σερ ¶λεξ Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Νέβιλ, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Εβρά, Φλέτσερ, Κάρικ (70' Βαλένσια), Παρκ (70' Μπερμπάτοφ), Σκόουλς, Νάνι (82' Γκιγκς), Ρούνεϊ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις