Champions League: Λιόν-Μπορντό 3-1

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010 23:45
UPD:31/03/2010 16:53

A- A A+

Ο πρώτος γαλλικός εμφύλιος στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ είχε απόλυτη κυρίαρχο την Λιόν, η οποία επικράτησε με 3-1 της Μπορντό και απέκτησε μεγάλο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς της 7ης Απριλίου στο «Σαμπάν Νταλμά».

Ελάχιστοι ήταν αυτοί που περίμεναν έναν ανοιχτό εμφύλιο στο «Ζερλάν». Η Λιόν είχε δεχτεί μέχρι στιγμής μόλις τέσσερα γκολ, ενώ η Μπορντό είχε την καλύτερη άμυνα με μόλις τρία τέρματα παθητικό. Όλα έδειχναν ότι θα γινόταν ένα κλειστό παιχνίδι, όμως από πολύ γρήγορα τα δεδομένα άλλαξαν! Στο 10ο, μόλις, λεπτό, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μετά από λάθος της άμυνας των πρωταθλητών. Σε μια μακρινή μπαλιά, ο Σιανί απέκρουσε λανθασμένα, πασάροντας ουσιαστικά στον Μποντμέρ, αυτός έκανε από δεξιά την σέντρα και ο Λισάντρο από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το 1-0.

Η αντίδραση, όμως, της Μπορντό ήταν πολύ γρήγορη! Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γκουρκίφ απέφυγε τον Τουλαλάν με ωραία προσποίηση, σέντραρε από τα δεξιά για τον Σαμάκ τον οποίο έχασε ο Κρις και ο Μαροκινός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας το παιχνίδι.

Στο 25', η Λιόν έχασε μοναδική ευκαιρία να ξαναπάρει το προβάδισμα. Ο εξαιρετικός Μποντμέρ έβγαλε τον Ντελγάδο απέναντι από τον Καρασό, αλλά ο τερματοφύλακας της Μπορντό απέκρουσε το τετ α τετ. Στην εξέλιξη της φάσης, οι Γιρονδίνοι έβγαλαν αντεπίθεση, ο Γουέντελ βρέθηκε στην περιοχή και πάσαρε στον Γκουφράν, το κοντινό τακουνάκι όμως του τελευταίου βρήκε σε ετοιμότητα τον Λορίς που απομάκρυνε σε κόρνερ! Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, πάντως, λίγο έλειψε να... κρεμάσει την ομάδα του στο 30', όταν έκανε λανθασμένη έξοδο σε σέντρα του Τρεμουλινάς, αλλά η κεφαλιά του Σαμάκ έφυγε ελάχιστα άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα, η Λιόν πήρε εκ νέου την πρωτοπορία στο σκορ με μία πανέμορφη ομαδική προσπάθεια. Οι γηπεδούχοι άλλαξαν δέκα φορές την μπάλα, με τον Μπάστος να είναι ο τελικός αποδέκτης έπειτα από την αδυναμία του Τρεμουλινάς να απομακρύνει και με ωραίο δυνατό σουτ να κάνει το 2-1. Αποτέλεσμα με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια καθώς τόσο το σουτ του Σαμάκ, όσο και αυτό του Ντελγάδο βρήκαν σε ετοιμότητα τους αντίπαλους τερματοφύλακες.

Ο ρυθμός έπεσε στο δεύτερο μέρος, με τις προσωπικές μονομαχίες και τα δυνατά μαρκαρίσματα να έχουν την τιμητική τους, χωρίς όμως να λείψουν οι μεγάλες ευκαιρίες. Στο 61', ο Σαμάκ με κοντινή προβολή ανάγκασε τον Λορίς σε ενστικτώδη απόκρουση, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο διεθνής τερματοφύλακας μπλόκαρε την επικίνδυνη κεφαλιά του Μαροκινού.

Μεγάλη φάση είχε και η Λιόν, με τον Μακούν να βρίσκεται απέναντι από τον Καρασό ο οποίος κατάφερε να αποκρούσει το αδύναμο πλασέ του Καμερουνέζου μέσου. Οι πρωταθλητές Γαλλίας απάντησαν άμεσα, στο επόμενο λεπτό, με τον Γκουρκίφ να στρώνει στον Γουέντελ και αυτός να πιάνει το πολύ δυνατό σουτ που σταμάτησε στο δοκάρι!

Η Μπορντό ήταν αυτή που έχασαν τις πιο κλασικές ευκαιρίες, αλλά η Λιόν κατάφερε να βάλει το γκολ! Στο 76', ο Σισοκό έκανε μία επέλαση από αριστερά και επιχείρησε το σουτ, ο Σιαλμέ έκανε τάκλιν αλλά σταμάτησε την μπάλα με το απλωμένο χέρι του, κάτι που ανάγκασε τον Φέλιξ Μπριχ να δείξει την άσπρη βούλα! Ο Λισάντρο ευστόχησε από τα έντεκα βήματα, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και έδωσε σαφές προβάδισμα πρόκρισης στην Λιόν. Προβάδισμα το οποίο θα μπορούσε να είχε μετατραπεί σε σχεδόν σίγουρη πρόκριση αν στο 79' ο Γκοβού δεν έστελνε άουτ την μπάλα με κοντινό σουτ στην κίνηση και αν στο 90' ο Τρεμουλινάς δεν βρισκόταν πάνω στην γραμμή για να απομακρύνει την κεφαλιά του Μακούν. Το 3-1 παρέμεινε, ακόμα και έτσι όμως η Λιόν έχει τον πρώτο λόγο ενόψει της ρεβάνς της 7ης Απριλίου στο «Σαμπάν Νταλμά»!

Οι συνθέσεις:

ΛΙΟΝ (Κλοντ Πιελ): Λορίς, Μποντμέρ, Σισοκό, Κρις, Ρεβεγιέρ, Μακούν, Πιάνιτς (66' Γκοβού), Τουλαλάν, Μπάστος (66' Κάλστρομ), Ντελγάδο (86' Γκοναλόν), Λισάντρο

ΜΠΟΡΝΤΟ (Λοράν Μπλαν): Καρασό, Σαλμέ (82' Ενρίκε), Σιανί, Σανέ, Τρεμουλινάς, Φερνάντο, Πλασίλ, Γουέντελ (71' Ζούσιε), Γκουφράν (84' Μπεγιόν), Γκουρκίφ, Σαμάκ

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις