Επισκόπηση Τύπου

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010 08:56
A- A A+

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Απογοητευμένος με τους υπουργούς του ο Γ. Παπανδρέου. Αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά προβλήματα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "προβληματισμένος από τη μέχρι στιγμής απόδοση των υπουργών του εμφανίζεται ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός, κατά τη χθεσινή άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ζήτησε από τα στελέχη της κυβέρνησης αυστηρά χρονοδιαγράμματα και συνέπεια στο κυβερνητικό πρόγραμμα. Κοινή πεποίθηση στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι πως χάνεται -ολοένα και περισσότερο- η μάχη για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων του πολίτη".

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "15.511 ευκαιρίες απασχόλησης στο ένθετο "Εργασία και Καριέρα".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "11.919 με σύμβαση σε δήμους όλης της χώρας.965 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ, 742 θέσεις από το ΑΣΕΠ, 692 ΕΠ.ΟΠ, 230 στην ΕΤΕ, 207 υπάλληλοι μερικής απασχόλησης σε 13 δήμους, 323 στην ΕΕ, 49 οδηγοί από την ΕΚΟ".

Η ΑΥΓΗ: "Δείχνουν τα δόντια τους ΔΝΤ και αγορές. Μόνο 390 εκατ. ευρώ προσφέρθηκαν για το 20ετές ομόλογο ενός δισ. ευρώ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σε κλίμα παθών πορεύεται η ελληνική οικονομία, καθώς όχι μόνο δανειζόμαστε με επιτόκια άνω του 6% αλλά οι πιστωτές δείχνουν απρόθυμοι να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα. Χθες για την ανανέωση του 20ετούς ομολόγου αξίας ενός δισ. ευρώ βρέθηκαν μόλις 390 εκατ. ευρώ και με επιτόκιο 6,005%".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Νέο διπλό χτύπημα από ΔΝΤ και κερδοσκόπους. Στις 338 μονάδες εκτινάχθηκαν τα spreads, ενώ ο Στρος-Καν απειλεί με σκληρούς όρους στην περίπτωση που προσφύγουμε για... βοήθεια".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ούτε μία μέρα δεν κράτησε το ...όνειρο, με τους κερδοσκόπους από χθες να επανέρχονται δριμύτεροι, ξεκαθαρίζοντας ότι η πολιτική συμφωνία των ηγετών της Ευρώπης στις Βρυξέλλες για οικονομική στήριξη της Ελλάδας εφόσον το χρειαστεί δεν συγκινεί τα δικά τους... αυτιά. Χθες, Μ. Τρίτη οι καρχαρίες έδειξαν και πάλι τα σαγόνια τους, αφού το spread στο 10ετές ομόλογο σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 23 Μαρτίου".

ΤΟ ΒΗΜΑ: "Ανοίγουν λογαριασμοί μεγαλογιατρών. Η κυβέρνηση κηρύσσει τον πόλεμο στη φοροδιαφυγή".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στο άνοιγμα των λογαριασμών μεγαλογιατρών που έχουν γραφεία στο Κολωνάκι προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών, ξεκινώντας το σαφάρι κατά της φοροδιαφυγής. Ταυτόχρονα ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ανακοινώνει σήμερα αυστηρότερα τεκμήρια για τους κατόχους μεγάλης περιουσίας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αντώνης Σαμαράς: "Φτάνει πια". "Έχει ξεχειλίσει" το ποτήρι της εγκληματικότητας".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων, με αφορμή την έξαρση της βίας που παρουσιάζεται στην περιοχή αυτή αλλά και γενικότερα. Το μήνυμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση ήταν σαφές: "Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο".

ΕΘΝΟΣ: "Τεκμήρια εν όψει και για συνταξιούχους. Αλλαγές με στόχο να κλείσουν τρύπες φοροδιαφυγής".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στην τσιμπίδα της Εφορίας φορολογούμενοι που βγήκαν στη σύνταξη σε ηλικία 45 ή 50 ετών. Στόχος επίσης να μπλοκαριστεί κύμα μεταβιβάσεων ακινήτων σε ηλικιωμένους, οι οποίοι δεν υπάγονται στο σύστημα τεκμηρίων. "Αγριεύουν" τα τεκμήρια. Στον μηχανισμό των τεκμηρίων θα υπαχθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, και όλοι οι συνταξιούχοι ηλικίας μέχρι 60 ή 65 ετών".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Ραγκούσης σκορπάει χρήμα σε ημετέρους. Ενώ η κυβέρνηση πετσόκοψε τα επιδόματα των Δημ. Υπαλλήλων και ο Πρωθυπουργός ζητάει να καταθέσουμε στην Τράπεζα της Ελλάδος για την σωτηρία της Πατρίδος".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ο υπουργός Εσωτερικών δεν σέβεται το δημόσιο χρήμα. Κινείται εκτός του πνεύματος της εποχής που επιβάλλει σκληρή λιτότητα και περιστολή των δημοσίων δαπανών. Δίνει υπερωρίες σε ημετέρους με αναδρομική ισχύ χωρίς να έχουν σχέση με το αντικείμενο. Οι "τυχεροί" υπάλληλοι είναι 146. Οι 90 είναι οδηγοί και τεχνίτες αυτοκινήτων. Αυτοί υποστηρίζουν την λειτουργία των ΚΕΠ. Βοηθούν στην ανάπτυξη του Οργανωμένου συστήματος Διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων. Επεξεργάζονται στοιχεία για τους διορισμούς και παρακολουθούν την πρόσληψη του προσωπικού".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Στέλνουν "ξεβράκωτους" τους αστυνομικούς σε περιπολίες. Αγοράζουν τα κράνη τους, ενώ άλλοι είναι άοπλοι".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ξεβράκωτη" η ΕΛΑΣ με την ομάδα "ΔΙΑΣ" να βγαίνει στους δρόμους χωρίς εξοπλισμό για να αντιμετωπίσει το ήδη αδίστακτο και άρτια εξοπλισμένο -όπως έχει αποδειχτεί έγκλημα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ανοχύρωτη πόλη η Αθήνα. Νέα βομβιστική επίθεση. Αυτή τη φορά από κοινούς εγκληματίες στον Νέο Κόσμο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εκρηκτικό μίγμα για τους πολίτες της Αθήνας αποτελεί η εκτόξευση της εγκληματικότητας σε συνδυασμό με την έξαρση του τρομοκρατικού φαινομένου, καθώς οι πολίτες αισθάνονται ανυπεράσπιστοι σε μία πόλη όπου γίνεται μία ληστεία κάθε δύο ώρες, ένας εμπρησμός κάθε 12, μία βόμβα εκρήγνυται ανά τέσσερις μέρες και δύο άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από κακοποιούς κάθε μήνα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Σπριντ Γιώργου για πτώση σπρεντ. Εντολή να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις μέχρι τη σύνοδο κορυφής".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε αγώνες σπριντ βάζει κυβέρνηση και υπουργούς ο πρωθυπουργός, προκειμένου να προωθήσουν ταχύτατα και μέχρι τον Ιούνιο τις διαρθρωτικές αλλαγές για αποκλιμάκωση των σπρεντ και αναπτυξιακή πορεία. Τα θέματα που ζήτησε χθες να επισπευσθούν είναι: το Ασφαλιστικό, τα κλειστά επαγγέλματα, ο αναπτυξιακός νόμος, ο "Καλλικράτης", ο νόμος για το συνεταιριστικό κίνημα, οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις δημοσίων οργανισμών, οι ιδιωτικοποιήσεις, η εξυγίανση του ΟΣΕ".

ΕΣΤΙΑ: "Ανασυγκρότησις εκ του μηδενός. Η Κυβέρνησις περιορίζεται σε λόγια".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την Κυριακή του Πάσχα η Κυβέρνησις Παπανδρέου συμπληρώνει έξι μήνες στην εξουσία. Και όπως διαπιστώνεται, αποδεικνύεται και αυτή κατώτερη των προσδοκιών του ελληνικού λαού που την εψήφισε. Ο κύριος λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι διότι, όπως και η προηγούμενη Κυβέρνησις της Νέας Δημοκρατίας, η σημερινή Κυβέρνησις δεν φαίνεται διατεθειμένη να προχωρήση σε πραγματικά ριζικές τομές για την ανασυγκρότηση του κράτους".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Θεσπίζονται τεκμήρια και για συνταξιούχους. Ασφυκτική διάταξη για επιχειρήσεις".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νέες αλλαγές στο σύστημα των τεκμηρίων διαβίωσης, που θεσπίζονται με το φορολογικό νομοσχέδιο, προωθεί το οικονομικό επιτελείο, ώστε να καταστεί αυστηρότερο για όσους έχουν μεγάλης αξίας περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα, ΙΧ, κλπ) αλλά και για να περιλάβει κάποιες κατηγορίες συνταξιούχων οι οποίοι αρχικώς είχαν εξαιρεθεί στο σύνολό τους. Στο στόχαστρο τίθενται όσοι συνταξιοδοτήθηκαν πρόωρα και έχουν εισοδήματα και από άλλες πηγές".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Τον Μάιο η απελευθέρωση των επαγγελμάτων. Γ. Παπανδρέου: "Ανάγκη να τηρηθεί πιστά το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "αποτελεσματικότητα σε όλους τους τομείς, κυβέρνηση, κοινοβούλιο και κόμμα, ζήτησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην παρέμβασή του κατά τη χθεσινή άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ανοίγουν λογαριασμοί μεγάλο-φοροφυγάδων. Αρχή με 150 γιατρούς του Κολωνακίου".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των μεγαλογιατρών του Κολωνακίου που δήλωσαν στην Εφορία εισοδήματα φτώχειας επιστρατεύει το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να "δέσει" τις ενδείξεις φοροδιαφυγής και να επιβάλει πρόστιμα ή ακόμα και λουκέτα. Στο μεταξύ ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στα τεκμήρια".

Η ΝΙΚΗ: "Τετραγώνισαν τον κύκλο 3.000 αστυνομικοί. Παρά τη μεγάλη εγκληματικότητα και τα τρύπια αστυνομικά τμήματα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "οργή προκαλεί η αποκάλυψη ότι περίπου 3.000 αστυνομικοί βρίσκονται πέριξ της πλατείας Συντάγματος παρά το γεγονός ότι η εγκληματικότητα στη χώρα μας λαμβάνει ημέρα με την ημέρα εκρηκτικές διαστάσεις".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: "Γολγοθάς για συντάξεις. Ανάσταση για βαρέα. Σαρωτικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα περιλαμβάνει το νέο σχέδιο νόμου το οποίο πρόκειται να καταθέσει μετά το Πάσχα στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας. Σημεία του νέου σχεδίου νόμου αποκαλύπτει στη συνέντευξή του στην "Π" ο υφυπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Από το καλοκαίρι του 2011 θα καθιερωθεί μία λίστα βαρέων και ανθυγιεινών για τους νεοεισερχόμενους στην εργασία. Η νέα λίστα θα αποτελέσει "ανάσταση" για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους (όπως νοσηλευτές δημόσιων νοσοκομείων, εργάτες καθαριότητας κλπ) οι οποίοι θα μπορέσουν να εξαγοράσουν ένσημα κι έτσι να βγουν νωρίτερα έως και πέντε χρόνια στη σύνταξη εφόσον ενταχθούν για πρώτη φορά στη λίστα αυτή. Τέλος -όπως ανακοινώνει ο κύριος Κουτρουμάνης- ο υπολογισμός των συντάξεων από το 2018 θα γίνεται αρχικά στους μισθωτούς με βάση την καλύτερη δεκαετία αντί πενταετία ή διετία σήμερα με στόχο στη συνέχεια ο υπολογισμός να αφορά ολόκληρο τον εργασιακό βίο (όπως στους ασφαλισμένους στο ΤΕΒΕ και άλλους)".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Αγώνας προστασίας ανέργων ζήτημα ζωής για την εργατική τάξη. Επιτροπή του ΠΑΜΕ κατά της ανεργίας".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε κινητοποιήσεις προχώρησε χτες η Επιτροπή του ΠΑΜΕ Κατά της Ανεργίας με συμμετοχή ανέργων και εργαζομένων. Έγινε κατάληψη του υπουργείου Εργασίας στην Αθήνα, των γραφείων του ΟΑΕΔ σε Θεσσαλονίκη, Βόλο και συγκέντρωση στη Λάρισα, διεκδικώντας μέτρα προστασίας των ανέργων κόντρα στην πολιτική χρηματοδότησης της εργοδοσίας για δήθεν δημιουργία θέσεων εργασίας".

City Press: "ΕΣΠΑ: Τέσσερις ανάσες για μικρομεσαίους".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "τέσσερις δράσεις για την τόνωση της παραγωγικής δραστηριότητας της χώρας, οι οποίες επικεντρώνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις μεταποιητικού χαρακτήρα και θα αρχίσουν να "τρέχουν" αμέσως μετά το Πάσχα, εξήγγειλε χθες η υπουργός Οικονομίας Λ. Κατσέλη. Η χρηματοδότηση των δράσεων αυτών θα προέλθει από το ΕΣΠΑ, το ύψος της θα φθάσει συνολικά τα 275 εκατομμύρια ευρώ και το ποσοστό της επιχορήγησης θα φθάνει το 45% ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή".

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "ΦάΠΑ ακρίβειας στο πασχαλινό τραπέζι. Το δικό τους "Γολγοθά" ανεβαίνουν οι καταναλωτές".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Λεφτά δεν έχουν αλλά πάνε ταξίδια. Πρόκληση από τους δημάρχους σε καιρούς λιτότητας".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "275 εκ. ευρώ δίνει το ΕΣΠΑ. Σταγόνες βροχής σε μια διψασμένη αγορά".

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή