Γ. Παπανδρέου: Μεγάλο βήμα στο χώρο της ανεργίας

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010 11:54
UPD:16:57

A- A A+

Τη δέσμευση της κυβέρνησης να βρίσκεται «κοντά στο νέο, κοντά στον άνεργο, κοντά στη γυναίκα που ζητάει δουλειά» εξέφρασε ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στον ΟΑΕΔ, με αφορμή τα τέσσερα νέα προγράμματα του Οργανισμού http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1797048 .

«Κάνουμε μεγάλο βήμα στο χώρο της ανεργίας επιδοτώντας την εργασία, επιδοτώντας τις ασφαλιστικές εισφορές αλλά και νέα προγράμματα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα», είπε ο κ. Παπανδρέου.

Γ. Παπανδρέου: Κοντά στον νέο, κοντά στον άνεργο, κοντά στη γυναίκα

Γ. Παπανδρέου: Κοντά στον νέο, κοντά στον άνεργο, κοντά στη γυναίκα

«Στηρίζουμε την κοινωνική συνοχή και ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης που χρειάζεται η χώρα», συμπλήρωσε και κατέληξε: «Είναι τα πρώτα δείγματα της νέας φάσης της πολιτικής μας, προχωράμε με βήματα που βοηθάνε το πολίτη σε μια δύσκολη περιοδο».

Α. Λοβέρδος: Δεν εξαγγέλλουμε κάτι που θα γίνει, μιλάμε για κάτι που γίνεται

Α. Λοβέρδος: Δεν εξαγγέλλουμε κάτι που θα γίνει, μιλάμε για κάτι που γίνεται

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος που επισκέφθηκε μαζί με τον Πρωθυπουργό τον ΟΑΕΔ τόνισε ότι «120.000 θέσεις ανοίγουν για τους Ελληνες πολίτες την επόμενη εβδομάδα». «Δεν εξαγγέλλουμε κάτι που θα γίνει, μιλάμε για κάτι που γίνεται», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΝΔ: Αμφίβολης αποτελεσματικότητας τα προγράμματα

Με καθυστέρηση έξι μηνών –οι οποίοι καταναλώθηκαν σε διαπιστώσεις, κινδυνολογίες και εξαγγελίες- έχουμε τα πρώτα μέτρα για την ανεργία, δήλωσε εκ μέρους της ΝΔ ο Ιωάννης Βρούτσης και έκανε λόγο για «φτωχό» πλαίσιο προγραμμάτων.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πως «καθήλωσε, υποβάθμισε και ακύρωσε ένα εξαιρετικά εκτεταμένο και πολλαπλών στοχεύσεων πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανεργίας που βρισκόταν σε εξέλιξη».

Ο κ. Βρούτσης πρόσθεσε ότι τα προγράμματα θα έχουν «αμφίβολη απορροφητικότητα και αποτελεσματικότητα, λόγω των συνθηκών ύφεσης που επικρατούν στην ελληνική αγορά». «Επιπλέον υλοποιεί δύο δοκιμασμένες θετικά από πέρυσι δράσεις, η μία επιδότηση Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών και η άλλη επιδότηση της απασχόλησης στον Τουριστικό Κλάδο», συμπλήρωσε.

«Τα προγράμματα που εξαγγέλθηκαν δεν συνιστούν επαρκή απάντηση για την ανεργία στη χώρα μας που κλιμακώνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, ο κ. Βρούτσης τόνισε πως τα μέτρα «που εξαγγέλθηκαν δεν είναι αρνητικά σίγουρα, όμως δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ανεργίας και πολύ περισσότερο δεν δίνουν ελπίδα και προοπτική στους άνεργους συμπολίτες μας».

ΚΚΕ: Εμπαιγμός

«Αν δεν είναι ωμός εμπαιγμός η πρόταση της κυβέρνησης προς τις άνεργες γυναίκες να γίνουν επιχειρηματίες, την ίδια ώρα που τα μικρομάγαζα κλείνουν και οι αυτοαπασχολούμενοι εκτοπίζονται από τη μονοπωλιακή δράση, τότε τι είναι;», σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

ΛΑΟΣ: Δεν είναι πολιτική η πρακτική των επιδομάτων

«Οι Κινέζοι λένε ότι αν θες να βοηθήσεις κάποιον δεν του δίνεις ένα ψάρι αλλά τον μαθαίνεις να ψαρεύει», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης.

«Δεν είναι πολιτική η πρακτική των επιδομάτων. Πολιτική είναι να εξασφαλισθεί δουλειά για όλους τους Έλληνες», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή