Champions League: Μάχη αστέρων στο Λονδίνο

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010 12:34
UPD:14:37
A- A A+

Το μεγάλο παιχνίδι των προημιτελικών, ανάμεσα στις ομάδες που παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο στο πλανήτη διεξάγεται στο Λονδίνο. Η ¶ρσεναλ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα (21:45, NET) στο Έμιρεϊτς Στέντιουμ, με τον Ανρί να αντιμετωπίζει την ομάδα της καρδιάς του. Τον πρωτο λόγο έχει η Ίντερ κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21:45, novasports 1).

¶ρσεναλ-Μπαρτσελόνα (21:45, NET)

Η κάτοχος του τροπαίου Μπαρτσελόνα θέλει να γράψει ιστορία και να γίνει η πρώτη ομάδα που θα καταφέρει να υπερασπιστεί το τρόπαιο της στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο των παιδιών του Βενγκέρ.

Οι «κανονιέρηδες» προέρχονται από την ισοπαλία (1-1) με την Μπέρμιγχαμ, η οποία τους μείωσε τις πιθανότητες να κατακτήσουν τον τίτλο της Premier League. Ο Αρσέν Βενγκέρ θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να δει αν θα έχει στην διάθεσή του τον Φάμπρεγκας ο οποίος περιμένει πως και πως να αντιμετωπίσει την ομάδα στην οποία έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα και της οποίας είναι οπαδός.

Ο Αρσέν Βενγκέρ θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να δει αν θα έχει στην διάθεσή του τον Φάμπρεγκας.

Ο Αλσατός τεχνικός επίσης δεν υπολογίζει τους τραυματίες Γκιμπς, Τζουρού, Ράμσεϊ και Φαν Πέρσι.

Η Μπαρτσελόνα προέρχεται από τη νίκη με 1-0 στην έδρα της Μαγιόρκα και παρέμεινε στη κορυφή μαζί με την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν υπολογίζει τον Ινιέστα, αλλά έχει όλους τους υπόλοιπους στην διάθεσή του και θα παρατάξει ότι καλύτερο διαθέτει.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα παρατάξει ότι καλύτερο διαθέτει.

Ο Καταλανός τεχνικός δήλωσε ότι η ομάδα του θα παίξει για τη νίκη, ενώ στηρίζει πολλά στον καλύτερο ποδοσφαιριστή αυτή την στιγμή στο κόσμο, τον Λιονέλ Μέσι. Βασικός αναμένεται να ξεκινήσει και ο Τιερί Ανρί ο οποίος επιστρέφει στην Αγγλία για αντιμετωπίσει την ομάδα της καρδιάς του. Μάλιστα, ο ίδιος όταν έμαθε ότι θα αντιμετωπίσει την ¶ρσεναλ, δήλωσε ότι δεν ήθελε να αντιμετωπίσει την πρώην του ομάδα.

Η προϊστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι είναι καθαρά υπέρ της Μπαρτσελόνα, αφού σε τρεις αναμετρήσεις (μία από αυτές και ο τελικός του 2006 στο Παρίσι) έχουν ισάριθμες νίκες, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αρσέν Βενγκέρ δεν έχει κερδίσει ποτέ τους «μπλαουγκράνα» έχοντας άλλες δύο ήττες με την Μονακό.

Ίντερ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21:45, novasports 1)

Η Ίντερ κατάφερε με τις εμφανίσεις της απέναντι στην Τσέλσι να δείξει ότι φέτος θα διεκδικήσει το τρόπαιο μέχρι το τέλος. Οι «νερταζούρι» έστειλαν σπίτι της την Τσέλσι, παρότι οι περισσότεροι έκαναν λόγο για πρόκριση των ¶γγλων. Η κλήρωση ήταν καλή με την ομάδα του Μουρίνιο, αφού απέφυγε τους μεγάλους αντιπάλους κι έχιε την ευκαιρία να πάρει πιο εύκολα το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης

Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Λούσιο και Τιάγκο Μότα που έχουν συμπληρώσει κάρτες.

Το γεγονός ότι φέτος έχει πέσει το βάρος στην Ευρώπη, έχει τις επιπτώσεις στην Ιταλία. Η Ίντερ έκανε πάρτι μέχρι τοΙανουάριο, αλλά από εκείνη την στιγμή έχει δώσει το δικαίωμα στην Ρόμα να μπει ξανά στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος, με την διαφορά να είναι στο βαθμό.

Στα αγωνιστικά ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Λούσιο και Τιάγκο Μότα που έχουν συμπληρώσει κάρτες, ενώ εκτός είναι και ο Μπαλοτέλι ο οποίος είναι στα μαχαίρια με τον προπονητή του.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας από την πλευρά της έχει κάνει ήδη την υπέρβαση με την πρόκριση επί της Σεβίλλης και ταξίδεψαν χωρίς άγχος στο Μιλάνο, αλλά φορτισμένοι από το τρομοκρατικό χτύπημα προ ημερών στη Μόσχα, και μάλιστα σε ένδειξη πένθους θα φοράνε μαύρα περιβραχιόνια.

O ομάδα του Λεονίντ Σλάτσκι ταξίδεψε χωρίς άγχος στο Μιλάνο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αφού είχαν συναντηθεί τη σεζόν 2007/08 για τους ομίλους με την Ίντερ να κάνει το 2 στα 2, ενώ οι πρωταθλητές Ιταλίας θα αντιμετωπίσουν για δεύτερη φορά φέτος ρωσική ομάδα, αφού είχαν προηγηθεί οι αγώνες με τη Ρούμπιν Καζάν.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις