Καταγγελίες κτηνοτρόφων για «ελληνοποιήσεις» αμνοεριφίων

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010 14:08
A- A A+

«Ελληνοποιήσεις» αρνιών και κατσικιών κατήγγειλε σήμερα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης. Για το λόγο αυτό ζήτησε την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά, προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο.

Πάντως, ο κ. Καμπούρης μετέφερε και την ικανοποίηση των Ελλήνων κτηνοτρόφων για τις τιμές που πέτυχαν φέτος, στις συναλλαγές τους με τους εμπόρους. Όπως είπε, αυτές είναι: κατσίκι 7 ευρώ/κιλό και αρνί 6 ευρώ/κιλό. Αναρωτήθηκε, μάλιστα, πώς γίνεται και τα προϊόντα αυτά πωλούνται στις συγκεκριμένες τιμές σε πολυκαταστήματα ως ντόπια.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων τόνισε πως η προστασία της εγχώριας παραγωγής θα πρέπει - ιδίως τις ημέρες των εορτών - να αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα των αρμόδιων φορέων.

Ο κ. Καμπούρης πρόσθεσε, επίσης, πως αναμένεται να παρατηρηθούν ελλείψεις αμνοεριφίων στην αγορά για δύο λόγους: αφενός μεν διότι η φετινή παραγωγή είναι μειωμένη, σε ποσοστό 30% συγκριτικά με πέρσι, καθώς πέφτει νωρίς χρονικά το Πάσχα, αφετέρου επειδή πολλοί Έλληνες κτηνοτρόφοι δεν προχώρησαν σε εκτροφή ζώων, εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκειά τους για τις τιμές των προηγούμενων χρόνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή