ΝΔ: Αμφίβολης αποτελεσματικότητας τα προγράμματα του ΟΑΕΔ

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010 16:54
A- A A+

Με καθυστέρηση έξι μηνών –οι οποίοι καταναλώθηκαν σε διαπιστώσεις, κινδυνολογίες και εξαγγελίες- έχουμε τα πρώτα μέτρα για την ανεργία, δήλωσε εκ μέρους της ΝΔ ο Ιωάννης Βρούτσης και έκανε λόγο για «φτωχό» πλαίσιο προγραμμάτων.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πως «καθήλωσε, υποβάθμισε και ακύρωσε ένα εξαιρετικά εκτεταμένο και πολλαπλών στοχεύσεων πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανεργίας που βρισκόταν σε εξέλιξη».

Ο κ. Βρούτσης πρόσθεσε ότι τα προγράμματα θα έχουν «αμφίβολη απορροφητικότητα και αποτελεσματικότητα, λόγω των συνθηκών ύφεσης που επικρατούν στην ελληνική αγορά». «Επιπλέον υλοποιεί δύο δοκιμασμένες θετικά από πέρυσι δράσεις, η μία επιδότηση Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών και η άλλη επιδότηση της απασχόλησης στον Τουριστικό Κλάδο», συμπλήρωσε.

«Τα προγράμματα που εξαγγέλθηκαν δεν συνιστούν επαρκή απάντηση για την ανεργία στη χώρα μας που κλιμακώνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, ο κ. Βρούτσης τόνισε πως τα μέτρα «που εξαγγέλθηκαν δεν είναι αρνητικά σίγουρα, όμως δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ανεργίας και πολύ περισσότερο δεν δίνουν ελπίδα και προοπτική στους άνεργους συμπολίτες μας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή