Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στο Μεξικό

Ενας νεκρός και 100 τραυματίες
Δευτέρα, 05 Απριλίου 2010 10:10

A- A A+

Σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την Κυριακή το βορειοανατολικό Μεξικό με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν 100.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην πολιτεία Μπάχα Καλιφόρνια, όπου προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε πολλά κτίρια, κατέρρευσε τμήμα του δικτύου ηλεκτροδότησηςκαι διακόπηκαν οι περισσότερες μορφές τηλεποικινωνιών, ενώ έγινε αισθητή σε μεγάλο μέρος της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ. Επίσης σχηματίστηκαν μεγάλα ρήγματα στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Τιχουάνα με το Μεξικάλι.

Σύμφωνα με το διευθυντή της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στην πολιτεία Μπάχα Καλιφόρνια. Αλφρέδο Εσκομπέδο, αρκετοί πολίτες παγιδεύτηκαν σε ανελκυστήρες, τοίχοι κατέρρευσαν σε πολλά σημεία, ενώ η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε αρκετά σημεία της πολιτείας.

«Υπάρχουν περίπου 100 τραυματίες», είπε ο Εσκομπέδο, ωστόσο δεν είχε πληροφόρηση για παγιδευμένους κάτω από κτίρια.

Η τοπική εφημερίδα La Cronica ανέφερε ότι οι νεκροί είναι «τουλάχιστον δύο».

Ο σεισμός, που σημειώθηκε σε σχετικά μικρό εστιακό βάθος, είχε επίκεντρο αραιοκατοικημένη περιοχή της πολιτείας, κοντά στο Μεξικάλι, στη μεθόριο με τις ΗΠΑ.

Η πόλη Καλέξικο, απέναντι από το Μεξικάλι από την άλλη πλευρά των συνόρων, υπέστη υλικές ζημιές αλλά δεν έχουν αναφερθεί απώλειες, δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής στην πόλη Πιτ Μερκάντο στο ABC7 TV News του Λος ¶ντζελες.

Σειρά μετασεισμών αναστάτωσε την περιοχή επί ώρες.

Στη Νότια Καλιφόρνια σημειώνονται συχνά ισχυροί σεισμοί, και πολλοί περιμένουν τον επόμενο πολύ μεγάλο. Ο τελευταίος ήταν εκείνος του 1994, μεγέθους 6,7 βαθμών, στο Νόρθριτζ, που είχε στοιχίσει τη ζωή 57 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 9.000.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή