Συνεχίζεται η επιστροφή

Δευτέρα, 05 Απριλίου 2010 13:03
A- A A+

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με σύμμαχο τον καιρό συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στις πόλεις. Αυξημένη είναι η κίνηση στα διόδια των Αφιδνών, όπου παρατηρείται ανάσχεση 500 μέτρων, στα διόδια Καλαμακίου (ανάσχεση 250 μέτρων), στον κόμβο Αμφιλοχίας (ανάσχεση 500 μέτρων), καθώς επίσης στα Τέμπη, στα διόδια του Ρίου και στο πέταλο του Μαλιακού.

Η επιστροφή αναμένεται να κορυφωθεί μετά το μεσημέρι, όταν –προς διευκόλυνση των οδηγών- θα αρχίσει να ισχύει και η απαγόρευση κίνησης των φορτητών στο εθνικό οδικό δίκτυο (στο ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα).

Συγκεκριμένα, οι απαγορεύσεις θα ισχύσουν από τις 15.00 έως τις 22.00:

α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια του Ρίου μέχρι τα Διόδια της Ελευσίνας.

β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας, μέχρι τη Λάρισα, από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου.

γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης από το 34ο χλμ., μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.

δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας, μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σκάρφεια – Μεταμόρφωση: Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται στην περιοχή της Υλίκης, όπου πάντως θα διατίθενται δύο λωρίδες στην κατεύθυνση αιχμής, με διαχωρισμένες μεταξύ τους τις λωρίδες κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία από Λαμία και ως την Τετάρτη κατά τις ώρες αιχμής θα γίνεται από δύο λωρίδες, ενώ τις υπόλοιπες θα διατίθεται μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Πάτρα – Κόρινθος Για τη διευκόλυνση των οδηγών, μετά τον κόμβο Δερβενίου τροποποιείται η υφιστάμενη ρύθμιση (μία λωρίδα ανά κατεύθυνση) και διατίθενται προς Κόρινθο το πλήρες πλάτος της υφιστάμενης οδού, ενώ στην κατεύθυνση προς Πάτρα μόνο μία λωρίδα.

Σε επιφυλακή η τροχαία

Αυξημένη είναι και σήμερα η παρουσία της τροχαίας στις εθνικές οδούς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής, ενώ ιδιαίτερα ενισχυμένη θα είναι η αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή