Tζος Τσίλντρες: «Πάμε να το πάρουμε»

Τρίτη, 06 Απριλίου 2010 09:18
A- A A+

«Πάμε να το πάρουμε» είναι το σύνθημα που δίνει ο Αμερικανός φόργουορντ του Ολυμπιακού, Τζος Τσίλντρες, εν όψει του Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας στο Παρίσι.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που παίζω για τον Ολυμπιακό και πλέον δεν συμβιβάζομαι με τίποτα άλλο εκτός από την κορυφή», δηλώνει μεταξύ άλλων ο 27χρονος φόργουορντ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΦΙΛΑΘΛΟΣ».

Έχεις ξαναπάει στο Παρίσι;

«Πέρυσι δώσαμε έναν αγώνα στη Γαλλία και απλώς περάσαμε από κει. Δεν έχω μείνει ποτέ και είμαι ενθουσιασμένος που αυτό θα γίνει τον άλλο μήνα».

Ξέρεις ότι πρόκειται για μία από τις ομορφότερες και πιο σημαντικές πόλεις του κόσμου;

«Ναι, το γνωρίζω. Εχω ακούσει πολλά για το Παρίσι. Οτι είναι πολύ όμορφη πόλη με αμέτρητα αξιοθέατα και μέρη που αξίζει να επισκεφτεί κανείς. Ανυπομονώ να βρεθώ εκεί και να την γνωρίσω από κοντά».

Το ταξίδι σας, πάντως, δεν είναι για τουρισμό.

«Φυσικά δεν θα πάμε για τουρισμό. Ισως, όμως, να κάνουμε και λιγάκι (γέλια). Ο σκοπός μας θα είναι άλλος όμως πιστεύω να βρούμε και λίγο χρόνο για καμιά βόλτα».

Μια βόλτα, άλλωστε, μπορεί να κάνει και καλό. Αυτή που κάνατε στο Σόποτ λίγο πριν το τέταρτο ματς με την Πρόκομ, ας πούμε, λειτούργησε θετικά, έτσι δεν είναι;

«Ναι όντως ήταν πολύ καλό αυτό που έγινε. Κάναμε τον περίπατο μας και χαλαρώσαμε. Ολοι μαζί σε ένα όμορφο πάρκο δίπλα στη θάλασσα, μακριά για λίγο από το παρκέ. Είχε πλάκα. Μας βοήθησε πολύ αυτή η βόλτα»

Κάνετε καλή παρέα μεταξύ σας δηλαδή; Γιατί πολύς λόγος γίνεται τελευταία για κάποια νευράκια και κάποιες διαφωνίες την ώρα του αγώνα.

«Κοίτα, η ομάδα έχει πολλούς καλούς παίκτες, που θέλουν να κάνουν καλές εμφανίσεις και να βοηθούν τον Ολυμπιακό. Κάποιες φορές μέσα στο παιχνίδι ίσως να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για κάποια πράγματα. Θυμώνεις, απογοητεύεσαι, κλπ. Είναι κομμάτι του πρωταθλητισμού. Βράζει το αίμα μας και δεν είναι καθόλου κακό αυτό. Ισως να είναι για τους αντιπάλους (γέλια). Είμαστε πολύ δεμένοι μεταξύ μας και τίποτα δεν κρατάει πάνω από λίγα δευτερόλεπτα».

Προτιμάς, δηλαδή, συμπαίκτες που καμιά φορά φωνάζουν λίγο παραπάνω ή, και θυμώνουν για λίγο, από αυτούς που τα δέχονται όλα χωρίς να δείχνουν ότι πολυενδιαφέρονται;

«Ασφαλώς. Μου αρέσει πολύ να υπάρχει ζωντάνια και ενέργεια μέσα στην ομάδα. Ολοι θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι έτσι. Εχουμε μια φλόγα μέσα μας που συνεχώς φουντώνει. Όταν κάποιος αθλητής αδιαφορεί επηρεάζει αρνητικά όλη την ομάδα».

Δεύτερο σερί φάιναλ φορ. Ποιος είναι ο στόχος;

«Να φτάσουμε στην κορυφή. Πρέπει να δούμε ένα ένα τα ματς, να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και να βγάλουμε το ταλέντο μας. Θα ήταν υπέροχο αν μετά το κύπελλο κατακτούσαμε και το ευρωπαϊκό. Νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε αν δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο. Πάμε να το πάρουμε! Αυτό είναι το μόνο σύνθημα».

Δεύτερη ευκαιρία και για τον Τζος, που φέτος δείχνει τελείως διαφορετικό πρόσωπο.

«Εχω κατανοήσει πλέον τον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού και τον ρόλο μου στην ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος παίζω για τον Ολυμπιακό και πλέον δεν συμβιβάζομαι με τίποτα άλλο εκτός από την κορυφή».

πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις