Μπαρτσελόνα-¶ρσεναλ 4-1

Σόου Μέσι και πρόκριση για τους «μπλαουγκράνα»
Τρίτη, 06 Απριλίου 2010 23:37
UPD:07/04/2010 00:26

A- A A+

Με τον Λιονέλ Μέσι να πραγματοποιεί μεγαλειώδη εμφάνιση και να πετυχαίνει τέσσερα προσωπικά τέρματα η Μπαρτσελόνα συνέτριψε την ¶ρσεναλ με 4-1 στο «Καμπ Νου» και πήρε θριαμβευτική πρόκριση για τα ημιτελικά του Champions League.

Οι Λονδρέζοι παρότι κατάφεραν να προηγηθούν με τον Μπέντνερ στο 18' -κόντρα στη ροή του αγώνα-, είδαν τα όνειρά τους για έκπληξη να γκρεμίζονται συθέμελα από τον Αργεντινό σίφουνα των «μπλαουγκράνα», ο οποίος πήρε από το χέρι την ομάδα του και μόνο τους σχεδόν την οδήγησε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Πριν καν ο Γερμανός ρέφερι Βόλφγκανγκ Σταρκ σφυρίξει το τέλος του πρώτου 45λεπτου ο Μέσι, ο τρομερός, είχε πετύχει χατ-τρικ με το ένα του γκολ να είναι καλύτερο από το άλλο, αφήνοντας 90.000 κόσμο να παραληρεί και να τον αποθεώνει, ενώ κράτησε κράτησε μια ακόμα «σφαίρα» στο πιστόλι του για το τέλος, ολοκληρώνοντας στο 88' τον θρίαμβο της ομάδας του με το τέταρτό του τέρμα στην αναμέτρηση.

Έτσι, η Μπαρτσελόνα πήρε πανάξια την πρόκριση για τους «4» του θεσμού, αφού και στα δυο παιχνίδια με τους «κανονιέρηδες» έδειξε σαφώς πιο έτοιμη και ολοκληρωμένη ως ομάδα. Η ¶ρσεναλ το πάλεψε, όσο μπορούσε, αλλά απλώς από ένα σημείο και ύστερα μίλησε το ταλέντο ενός τεράστιου σε αξία ποδοσφαιριστή, παρά το νεαρό ακόμα της ηλικίας του.

Βέβαια, όταν ο Νίκλας Μπέντερ στο 18' σε μια αντεπίθεση βρέθηκε σε θέση βολής και με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Βαλντέζ, πολλοί πίστεψαν, πως οι Λονδρέζοι ίσως ήταν ικανοί να κάνουν τη ζημιά στους γηπεδούχους. Μέχρι σε εκείνο το σημείο η Μπαρτσελόνα είχε υπέρ της κατοχή 75%, αλλά το σύστημα των αντεπιθέσεων του Αρσέν Βενγκέρ είχε δουλέψει πλήρως.

Ίσως, όμως, αυτό το γκολ να αποτέλεσε μαζί και την καταδίκη των φιλοξενούμενων. Ο λόγος απλώς. Ο Μέσι «ξύπνησε»... Ο Αργεντινός τρία λεπτά αργότερα με τρομερή βολίδα από το ύψος τη περιοχής έστειλε τη μπάλα στα παραθυράκι του Αλμούνια και αμέσως εξανέμισε το προβάδισμα της ¶ρσεναλ και στο 37' πέτυχε και δεύτερο τέρμα -ουσιαστικά δημιούργημα του ιδίου με την εκπληκτική κάθετη μπαλιά που έβγαλε για τον Αμπιντάλ- σπάζοντας ψυχολογικά τους αντιπάλους του.

Το 3-1 στο 43' ήρθε σε ρυθμούς προπόνησης, όταν για άλλη μια φορά ξέφυγε πίσω από την έντρομη άμυνα των ¶γγλων και με ψυχραιμία έσκαψε τη μπάλα πάνω από τον Αλμούνια, ενώ στο 88' απλώς πρόσθεσε το κερασάκι στην τούρτα του θριάμβου της Μπαρτσελόνα, περνώντας τρεις αντιπάλους του αμυντικούς πριν νικήσει για τέταρτη φορά το Ισπανό τερματοφύλακα των «κανονιέρηδων».

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι ¶λβες, Μάρκες, Γκαμπριέλ Μιλίτο, Αμπιντάλ (53' Μάξουελ), Μπούσκετς, Τσάβι, Σεϊντού Κεϊτά, Μέσι, Πέδρο (86' Ινιέστα), Μπόγιαν (56' Γιαγιά Τουρέ)

¶ρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Αλμούνια, Σανιά, Βερμάελεν, Σιλβέστρ (63' Εμπουέ), Κλισί, Ντενίλσον, Ντιαμπί, Νασρί, Γουόλκοτ, Ροζίτσκι (73' Εντουάρντο), Μπέντνερ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις