Κιργιστάν: Συγκρούσεις αστυνομίας, οπαδών της αντιπολίτευσης

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2010 09:10
UPD:11:03

A- A A+

Συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και οπαδών της αντιπολίτευσης σημειώθηκαν σήμερα στο Μπισκέκ, με τις δυνάμεις καταστολής να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν τους εκατοντάδες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην πρωτεύουσα, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι τουλάχιστον 200 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα κεντρικά γραφεία της αντιπολίτευσης στο Μπισκέκ για να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ.

Σύμφωνα με το γενικό εισαγγελέα της χώρας, συνελήφθησαν τρεις εκ των ηγετών την αντιπολίτευσης, ανάμεσά τους και ο πρώην υποψήφιος για την προεδρία Αλμαζμπέκ Αταμπάγεφ και εναντίον τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «βαριά εγκλήματα».

Στο μεταξύ, 3.000-5.000 διαδηλωτές της αντιπολίτευσης κατευθύνονται ξανά προς το προεδρικό μέγαρο στο Μπισκέκ.

Η λαϊκή δυσαρέσκεια στη χώρα αυτή της κεντρικής Ασίας εντείνεται, σύμφωνα με την αντιπολίτευση όπως και η απογοήτευση του κόσμου για την πολιτική της κυβέρνησης του προέδρου Μπακίγεφ.

Εν τω μεταξύ η Ρωσία κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση του Κιργιστάν να μην προσφύγει στη χρήση βίας εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Η Μόσχα επιθυμεί όλες οι διενέξεις στη χώρα αυτή της κεντρικής Ασίας να επιλύονται με δημοκρατικό τρόπο και να μην γίνεται χρήση βίας, μετέδωσε το Ιντερφαξ επικαλούμενο δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή