Συνεδριάζει το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο

Συνάντηση Γ. Παπακωνσταντίνου με το κλιμάκιο του ΔΝΤ στις 12:00
Τετάρτη, 07 Απριλίου 2010 09:19
UPD:11:31

A- A A+

Συνεδριάζει το μεσημέρι, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, το υπουργικό συμβούλιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1799009 .

Αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, θα ανακοινώσει το νομοσχέδιο του υπουργείου με τίτλο «Ταυτότητα κτιρίων, αυθαίρετες υπερβάσεις δόμησης και αλλαγές χρήσης, προγράμματα μητροπολιτικών αναπλάσεων και άλλες διατάξεις».

Στις 12:00 συνάντηση Γ.Παπακωνσταντίνου με το κλιμάκιο του ΔΝΤ

Σήμερα επίσης, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου θα έχει συνάντηση με το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στις 12:00, στο πλαίσιο της συνεργασίας για την παροχή τεχνικής βοήθειας http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1799014 . Η συνάντηση θα είναι κλειστή για τους εκπροσώπους του Τύπου.

Πέραν της επίσκεψης του κλιμακίου του ΔΝΤ, στις αρχές Μαΐου αναμένεται να βρεθεί στην Αθήνα η τριμερής επιτροπή επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ΔΝΤ), στο πλαίσιο της σύνταξης της έκθεσης προόδου για την ελληνική οικονομία, η οποία θα ανακοινωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 16 Μαΐου.

Στην έκθεση αυτή, εκτός από τις αναφορές στις δημοσιονομικές εξελίξεις και στον τομέα της ανάπτυξης, αναμένεται ότι θα αφιερωθεί μεγάλο μέρος και στο τι έχει κάνει ή προτίθεται να κάνει η Ελλάδα στο σκέλος των διαρθρωτικών αλλαγών. Στον τομέα αυτόν περιλαμβάνονται οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και η επιτάχυνση στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή