Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2010 09:29
UPD:09:42

A- A A+

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από τις καταρρακτώδεις βροχές στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση των Αρχών, τουλάχιστον 96 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις χειρότερες βροχοπτώσεις και κατολισθήσεις τα τελευταία πενήντα χρόνια στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας.

Όπως είπε ο δήμαρχος της πόλης, Εδουάρδου Πάες, έως αργά χθες βράδυ στο Ρίο επικρατούσε «απόλυτο χάος» μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που άρχισαν το βράδυ της Δευτέρας και συνεχίζονται ασταμάτητα.

Αποκλεισμένοι επί ώρες στα οχήματά τους στους πλημμυρισμένους δρόμους της πόλης παρέμειναν πολλοί οδηγοί, ενώ όλοι οι βασικοί οδικοί άξονες ήταν κλειστοί, δήλωσε ο Πάες, που διέταξε τα σχολεία να μείνουν κλειστά και σήμερα. Σοβαρά προβλήματα αναφέρθηκαν και στα αεροδρόμια της πόλης.

Ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω, καθώς μετά τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις, άγνωστος αριθμός ανθρώπων φέρεται να έχει θαφτεί από τις λάσπες και τους βράχους που διέλυσαν τα σπίτια τους στις φαβέλες (παραγκουπόλεις) του Ρίο και των γειτονικών πόλεων Νιτερόι και Σάου Γκουνσάλου.

«Θα αναφερθούν πιθανώς και άλλοι θάνατοι, αφού υπάρχουν πολλές τοποθεσίες όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις λάσπης και οι σωστικές προσπάθειες συνεχίζονται, ειδικά στην περιοχή της Νιτερόι», δήλωσε ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας Σέρζιου Κορτές.

Σύμφωνα με στελέχη της Πολιτικής Προστασίας σημειώθηκαν 140 κατολισθήσεις και πάνω από 40 σπίτια κατέρρευσαν από τη Δευτέρα μόνο στο Ρίο.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας του Ρίο ντε Ζανέιρο κήρυξε τριήμερο πένθος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή