Κλειστό ως τις 21/4 το αεροδρόμιο της Λιουμπλάνας

Τετάρτη, 07 Απριλίου 2010 10:56
A- A A+

Κλειστό θα παραμείνει έως τις 21 Απριλίου, λόγω εργασιών ανακαίνισης, το αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνας, Γιόζε Πούτσνικ. Για 15 μέρες η επιβατική κίνηση θα μειωθεί σημαντικά και οι πτήσεις θα κατευθύνονται σε άλλα αεροδρόμια.

Η σλοβενική αεροπορική εταιρεία Adria Airways και οι Τουρκικές Αερογραμμές ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιούν δρομολόγια μέσω του δεύτερου μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας, του Μάριμπορ και η Air France θα πραγματοποιεί τις πτήσεις της από και προς Τεργέστη.

Η σερβική Jat Airways, η τσεχική CSA και οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, Easyjet και Montenegro θα προσφέρουν εναλλακτικές πτήσεις το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τον Τόμαζ Σκόφιτς της Adria Airways «το πρόγραμμα των στρατηγικών αεροπορικών γραμμών προς Φρανκφούρτη, Βρυξέλλες και Ζυρίχη θα διατηρηθεί και θα πραγματοποιούνται δύο πτήσεις καθημερινά».

Οι υπηρεσίες πώλησης εισιτηρίων και απολεσθέντων, κατεστραμμένων αποσκευών θα λειτουργούν στον αερολιμένα του Μάριμπορ. Η λεωφορειακή σύνδεση του αεροδρομίου του Μάριμπορ με τη Λιουμπλιάνα θα είναι δωρεάν για τους πελάτες της Adria Airways.

Στις εργασίες ανακαίνισης συμπεριλαμβάνονται ασφαλτοστρώσεις διαδρόμων, εγκατάσταση νέας φωτεινής σηματοδότησης και συστημάτων πλοήγησης. Το συνολικό κόστος των εργασιών ανέρχεται στα 9 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, STA

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή