Μαν Γιουνάιτεντ-Μπάγερν Μονάχου 3-2

Πρόκριση παρά την ήττα για τους Βαυαρούς
Τετάρτη, 07 Απριλίου 2010 23:39
UPD:08/04/2010 00:15

A- A A+

Το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Champions League πήρε η Μπάγερν Μονάχου, η οποία στο «Ολντ Τράφορντ» μπορεί να γνώρισε την ήττα με 3-2 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως η νίκη της με 2-1 στο πρώτο ματς στη Γερμανία και τα εκτός έδρας γκολ της έδωσαν την «χρυσή» πρόκριση.

Οι Βαυαροί βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με 3-0 λίγο πριν το τέλος ενός «ονειρικού πρώτου ημιχρόνου για τους γηπεδούχους, όμως το γκολ του Όλιτς στην εκπνοή του 45λεπτου τους έδωσε νέα πνοή.

Η Γιουνάιτεντ αναγκάστηκε να παίξει στο μεγαλύτερο μέρος της επανάληψης με 10 παίκτες, λόγω της σωστής αποβολής του Ράφαελ με δεύτερη κίτρινη και η Μπάγερν, που πίεσε ασφυχτικά στα εναπομείναντα λεπτά, έφτασε και σε ένα δεύτερο τέρμα με τον Ρόμπεν για να κάνει έτσι το επόμενο βήμα από τους 8.

Οι Γερμανοί πήραν κατά κάποιο τρόπο εκδίκηση για το προ 11ετίας κάζο, που υπέστησαν στον τελικό του «Καμπ Νου», όταν κόντρα στην ομάδα του Σερ ¶λεξ Φέργκιουσον βρέθηκαν να προηγούνται με 1-0 μέχρι και το 90', όμως με δυο γκολ στις καθυστερήσεις η Γιουνάιτεντ σήκωσε στον ουρανό της Βαρκελώνης το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League.

¶κρως αντίθετα τα συναισθήματα στο «στρατόπεδο» των ¶γγλων, οι οποίοι είδαν να πηγαίνει στο βρόντο ένα από τα καλύτερα πρώτα ημίχρονα που έχουν κάνει ποτέ στη διοργάνωση.

Το ξεκίνημα, απλώς ονειρικό. Γκολ στο 3' ο Γίμπσον με μακρινό σουτ (για το οποίο φέρει ευθύνη και ο Μπουτ, καθώς δεν υπολόγισε σωστά), γκολ ξανά στο 7' ο Νάνι με τακουνάκι. Και στο 41' το 3-0. Πάλι ο Νάνι με ψύχραιμο πλασέ μέσα από την περιοχή.

Με άλλα λόγια, απόλυτη κυριαρχία και δημιουργία φάσεων ανά πεντάλεπτο για τη Γιουνάιτεντ, που δεν άφηνε ούτε δευτερόλεπτο στη Μπάγερν για να πάρει ανάσα. Ηρωική η παρουσία του Γουέιν Ρούνεϊ, που αγωνίστηκε, παρότι οι γιατροί του φώναζαν να μείνει ένα μήνα εκτός.

Και, όμως, ένα γκολ ήταν αρκετό για να αλλάξει τις ισορροπίες. Το πέτυχε δυο λεπτά πριν το 45' ο Όλιτς, κερδίζοντας στον αέρα τον Κάρικ και πλασάροντας με ψυχραιμία τον Φαν ντερ Σαρ.

Η Μπάγερν απέκτησε, έτσι, το δικαίωμα με ένα γκολ να κάνει δικό της το εισιτήριο για τους 4 και όπως ήταν φυσιολογικό μπήκε στην επανάληψη με πρόθεση να πιέσει μέχρι τέλους.

Πράγματι, τα κατάφερε. Ρόμπεν και Ριμπερί δεν άφηναν σε χλωρό κλαρί τους αμυντικούς των γηπεδούχων και η αποβολή του Ράφαελ στο 50', που δέχθηκε μια ανόητη δεύτερη κίτρινη κάρτα, τους έκανε ακόμα πιο εύκολο το έργο.

Στο 74' ο Ρόμπεν βρήκε στον αέρα με γεμάτο σουτ από το ύψος της περιοχής και μετά από κόρνερ του Ριμπερί τη μπάλα και αυτή κατέληξε στη γωνία του Φαν ντερ Σαρ.

Η πρόκριση πλέον ήταν της Μπάγερν και όσο και αν πίεσαν οι ¶γγλοι, με δέκα παίκτες δεν κατάφεραν να την «κλέψουν».

Οι συνθέσεις:

Μαν Γιουνάιτεντ (Σερ ¶λεξ Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σαρ, Εβρά, Φέρντιναντ, Ρούνεϊ (56' Ο'Σέι), Βίντιτς, Κάρικ, Νάνι (79' Μπερμπάτοφ), Ράφαελ, Φλέτσερ, Βαλέντσια, Γκίμπσον (80' Γκιγκς)

Μπάγερν Μονάχου (Λουίς Φαν Γκάαλ): Μπουτ, Φαν Μπούιτεν, Ντεμικέλις, Ριμπερί, Ρόμπεν (76' ¶λτιντοπ), Όλιτς (85' Πράνιτς), Φαν Μπόμελ, Λαμ, Μίλερ (46' Γκόμες), Μπαντστούμπερ, Σβαϊνστάιγκερ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις