Μπορντό-Λιόν 1-0

Η νίκη δεν ήταν αρκετή για την Μπορντό
Πέμπτη, 08 Απριλίου 2010 00:06
UPD:00:19

A- A A+

Η Μπορντό επικράτησε με 1-0 της Λιόν εντός έδρας, όμως η νίκη τον Λιονέ με 3-1 στο πρώτο ματς τους έδωσε την πρόκριση.

Τα πράγματα ήταν δύσκολα, η παράδοση της τελευταίας δεκαετίας δεν ήταν με το μέρος της, η Μπορντό τα έδωσε όλα για την πρόκριση, όμως η έλλειψη αποτελεσματικότητας έστειλε τη Λυών στα ημιτελικά.

Το 1-0 των γηπεδούχων δεν ήταν αρκετό για να στείλει τους «Γιρονδίνους» στα ημιτελικά και μπορεί να ηττήθηκαν μόλις μια φορά στη διοργάνωση, ωστόσο αυτή ήταν και η... φαρμακερή. Το γκολ του Σαμάκ δεν ήταν αρκετό, ο γαλλικός εμφύλιος πήγε στο Λυών και οι φιλοξενούμενοι έγραψαν την πιο χρυσή ιστορία στη σελίδα τους, αφού για πρώτη φορά βρέθηκαν στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Έπαιξε μόνη της, αλλά...

Παράσταση για ένα ρόλο το ματς, με τη Μπορντό να βρίσκει από το 15' τα πατήματα της και να κλείνει τη Λυών στα καρέ της. Ο Γκουρκίφ στο 18', ο Πλασίλ στο 33' και ο Ντιαρά στο 44' έχασαν καλές ευκαιρίες να σκοράρουν, αφού η ατυχία και το... δοκάρι τους στέρησαν την δυνατότητα να βάλουν την ομάδα τους μπροστά. Όμως στις... τρεις ευκαιρίες σου δίνεται η δυνατότητα για κάτι καλό και ο Σαμάκ στο 44' και αφού η μπάλα βρήκε το σώμα του Σισοκό κατέληξε στα δίχτυα και έβαλε τους γηπεδούχους σε τροχιά πρόκρισης.

Στην επανάληψη ο Μπλαν ρίσκαρε, έδωσε μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα του, όμως το άγχος και η καλή αμυντική οργάνωση της Λυών έκανε δύσκολο το έργο της Μπορντό. Όσο περνούσε η ώρα, οι «Γιρονδίνοι» πίεζαν, και στο 81' ήρθε η μεγάλη ευκαιρία, όμως η κεφαλιά του Σανέ δεν βρήκε στόχο. Ο Καβενάγκι με την είσοδό του στο 85' έκανε τους γηπεδούχους ακόμα πιο επιθετικούς, όμως στη μεγαλύτερη φάση του αγώνα ο γκολκίπερ της Λυών ήταν αυτός που έβαλε τη σφραγίδα του. Στο 88' ο Γιορίς έβγαλε με απίστευτο τρόπο την κεφαλιά του Ουέντελ και έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά, όπου θα βρει μπροστά της την Μπάγερν.

Μπορντό (Λοράν Μπλαν): Καρασό, Σιανί, Ντιαρά (70' Σαλμέ), Γκουρκίφ, Ζουσιέ (87' Γκουφράν), Γουέντελ, Πλασίλ, Σανέ, Πλανούς (85' Καβενάγκι), Τρεμουλινάς, Σαμάκ

Λιόν (Κλοντ Πιελ): Γιορίς, Κρις, Μπουμσόνγκ (77' Μποντμέρ), Κάλστρομ, Μπαστός (88' Έντερσον), Ρεβεγιέρ, Γκομίς (66' Πιάνιτς), Ντελγκάδο, Σισοκό, Τουλαλάν, Γκοναλόν

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις