Σουδάν: Μποϊκοτάζ των εκλογών

Πέμπτη, 08 Απριλίου 2010 06:16
A- A A+

Τις προεδρικές, βουλευτικές και περιφερειακές εκλογές που θα διεξαχθούν από τις 11 έως τις 13 Απριλίου στο Σουδάν, αποφάσισε χθες να μποϊκοτάρει το αντιπολιτευόμενο κόμμα Umma, ανακοίνωσε αξιωματούχος του κόμματος.

«Αποφασίσαμε να μποϊκοτάρουμε την τρέχουσα εκλογική διαδικασία σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του κόμματος, έπειτα από διήμερο συνέδριο του Umma.

Στις 2 Απριλίου, τα μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης στο Σουδάν, μεταξύ των οποίων το Umma, το οποίο είχε κερδίσει τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 1986, αλλά η κυβέρνησή του ανατράπηκε από τον νυν πρόεδρο Ομάρ ελ Μπεσίρ το 1989, έδωσαν διορία τεσσάρων ημερών στις σουδανικές αρχές να πραγματοποιήσουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις, σε αντάλλαγμα για τις οποίες δεσμευόντουσαν ότι θα μετείχαν στην εκλογική διαδικασία, η οποία θα μετατίθετο για το Μάϊο.

Τα τέσσερα κύρια κόμματα της αντιπολίτευσης εξηγούσαν τότε τους λόγους που θα τους οδηγούσαν στο να μποϊκοτάρουν τις εκλογές. Δύο από αυτούς ήταν ότι η εκλογική επιτροπή δεν θα είναι αμερόληπτη και ότι το κόμμα του προέδρου Μπεσίρ ετοιμάζεται να κάνει νοθεία στις εκλογές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή