Το καλοκαίρι στην Ουάσινγκτον ο Μεντβέντεφ

Πέμπτη, 08 Απριλίου 2010 17:10
REUTERS/DAVID W CERNY

A- A A+

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες το καλοκαίρι για να συζητήσει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, μεταξύ των οποίων και η οικονομική συνεργασία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος στο περιθώριο της σημερινής αμερικανο-ρωσικής συνάντησης κορυφής στην Πράγα.

«Συζητήσαμε την πιθανότητα επέκτασης της συνεργασίας μας για την οικονομική ανάπτυξη, το εμπόριο, τις επενδύσεις και την τεχνολογική εξέλιξη και ελπίζω να υπάρξουν περαιτέρω συζητήσεις σ' αυτά τα θέματα όταν ο πρόεδρος Μεντβέντεφ επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες αργότερα φέτος», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μετά την υπογραφή της νέας συνθήκης START.

Οπως είπε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκίμπς, η επίσκεψη Μεντβέντεφ αναμένεται να πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι και να είναι «το επόμενο βήμα στη βελτίωση των σχέσεων» μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Ομπάμα εξέφρασε ακόμα την ελπίδα να συνεχισθεί ο διάλογος για περαιτέρω μείωση των εξοπλισμών.

«Οπως είπα πέρυσι στην Πράγα, αυτή η συνθήκη θα θέσει τις βάσεις για περαιτέρω περικοπές. Και προχωρώντας, ελπίζουμε να συνεχίσουμε τις συζητήσεις με τη Ρωσία για τη μείωση τόσο των στρατηγικών, όσο και των τακτικών μας όπλων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που δεν έχουν αναπτυχθεί», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι συμφώνησε με τον Ρώσο ομόλογό του να επεκτείνουν τις συζητήσεις στο θέμα της αντιπυραυλικής άμυνας, ένα θέμα «αγκάθι» στις διμερείς σχέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή