Ισραήλ: Ματαίωσε ο Νετανιάχου το ταξίδι του στην Ουάσινγκτον

Παρασκευή, 09 Απριλίου 2010 06:01
UPD:06:24
EPA/JIM HOLLANDER

A- A A+

Ματαίωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής για τα πυρηνικά που οργανώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Ανώτατος Ισραηλινός αξιωματούχος ανέφερε ότι ο Νετανιάχου έλαβε αυτήν την απόφαση αφότου πληροφορήθηκε ότι η Αίγυπτος και η Τουρκία σκοπεύουν να εγείρουν στη σύνοδο το ζήτημα του πυρηνικού οπλοστασίου του Ισραήλ.

Το Ισραήλ πιστεύεται ότι είναι η μοναδική πυρηνική δύναμη στη Μέση Ανατολή. Ωστόσο, ποτέ δεν επιβεβαίωσε, ούτε όμως και διέψευσε, ότι διαθέτει πυρηνικά όπλα.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ενημερώθηκε ότι ο Νετανιάχου δεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής και ότι ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης Νταν Μέριντορ θα ηγείται της ισραηλινής αντιπροσωπείας.

«Καλωσορίζουμε τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της ισραηλινής κυβέρνησης Νταν Μέριντορ στη σύνοδο κορυφής. Το Ισραήλ είναι ένας στενός σύμμαχος και περιμένουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στενά σε ζητήματα που έχουν σχέση με την πυρηνική ασφάλεια», δήλωσε ο Νικ Χάμερ, εκπρόσωπος Τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή