NATO: Ελπίδες για βελτίωση σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας

Παρασκευή, 09 Απριλίου 2010 06:23
A- A A+

Σε «βελτίωση των σχέσεων» μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, μετά την υπογραφή της νέας συνθήκης START για τη μείωση των πυρηνικών όπλων, η οποία θα «ανοίξει τον δρόμο» για μια νέα συνεργασία στο θέμα της αντιπυραυλικής άμυνας, ελπίζει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.

«Εχουμε ανάγκη μία κοινή προσέγγιση στο θέμα της αντιπυραυλικής άμυνας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πραγματικές απειλές, κυρίως από την πλευρά του Ιράν», δήλωσε ο Ράσμουσεν από το Σικάγο, όπου βρίσκεται. Η συμμετοχή της Ρωσίας σε μία κοινή αρχιτεκτονική ασφαλείας θα συνέβαλε στη μείωση των εξοπλισμών, πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια συνάντησής του στο Παρίσι στο τέλος του Μαρτίου με τον Γάλλο υπουργό Αμυνας Ερβέ Μορέν, ο Ράσμουσεν είχε παρουσιάσει το θέμα της αντιπυραυλικής άμυνας ως μία «αποστολή» του ΝΑΤΟ, υπενθυμίζοντας ότι επιθυμεί να ληφθεί μία απόφαση για το ζήτημα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα το Νοέμβριο.

«Προφανώς υπάρχουν πολλά ερωτήματα που μένει να εξεταστούν, όμως ελπίζω ότι θα είμαστε σε θέση να πάρουμε μία απόφαση μέχρι το τέλος της χρονιάς κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ», επεσήμανε ο Ράσμουσεν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή