Στην Ελλάδα το τρόπαιο του Μουντιάλ

Παρασκευή, 09 Απριλίου 2010 17:48
UPD:10/04/2010 17:07
A- A A+

Στην Ελλάδα βρίσκεται από σήμερα, Παρασκευή και για τρεις ακόμα ημέρες το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στο πλαίσιο της περιοδεία του από την FIFA.

Το βαρύτιμο κύπελλο, που κατασκευάστηκε το 1974 από τον Ιταλό Σίλβιο Γκαζανίνγκα, παρουσιάστηκε στο κοινό σε εκθεσιακό χώρο πλησίον του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στη τελετή άφιξής του ουκ ολίγες ήταν οι προσωπικότητες από το χώρο του ποδοσφαίρου και όχι μόνο που παρεβρέθηκαν.

Εκ μέρους της FIFA στην Αθήνα συνόδεψε το τρόπαιο ο παλαίμαχος θρύλος του Καμερούν και γηραιότερος ποδοσφαιριστής που σκόραρε ποτέ σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, Ροζέ Μιλά.

Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό και η πρέσβειρα της Νοτίου Αφρικής, Μαντίσα Ντόνα Μαράς, η οποία μίλησε για τα βήματα που έχει κάνει η χώρα της τα τελευταία χρόνια, αλλά και τον ρόλο των γυναικών στη «μαύρη» ήπειρο.

Από πλευράς της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας παρέστη ο πρόεδρος της Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος σημείωσε: «Είμαστε όλοι ιδιαίτερα ευτυχείς, διότι έχουμε τη σπάνια ευκαιρία να υποδεχτούμε στην Αθήνα, για δεύτερη φορά, το αυθεντικό τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το οποίο καλωσορίζουμε στη χώρα όπου γεννήθηκε ο αθλητισμός και δημιουργήθηκαν οι διαχρονικές αρχές και αξίες του».

Πολλοί ήταν και οι Έλληνες διεθνείς –πρώην και νυν- που έδωσαν το παρών, όπως ο Βασίλης Τσιάρτας, ο Γιώργος Ανατολάκης, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο Γρηγόρης Μάκος και ο Αλέξανδρος Τζόρβας.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο βοηθός του Ότο Ρεχλαγκελ Γιάννης Τοπαλίδης και ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας Γιώργος Καραγκούνης μίλησαν για την αδημονία που της διακατέχει να βρεθούν σε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση και αστειεύτηκαν με το γεγονός πως μόνο αρχηγοί κρατών και ποδοσφαιριστές που το έχουν κατακτήσει μπορούν να αγγίξουν το τρόπαια.

«Είναι σπουδαίο το συναίσθημα να αντικρίζεις από κοντά αυτό το τρόπαιο, ακόμα και για εμάς που έχουμε κατακτήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα», σημείωσε ο κ. Τοπαλίδης, ενώ ο Καραγκούνης υποστήριξε: «Ο πρώτος μας στόχος ήταν να προκριθούμε στο Μουντιάλ, τώρα θέλουμε το κάτι παραπάνω. Όλες οι ομάδες του ομίλου μας έχουν ξαναπαίξει σε Μουντιάλ κι ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος. Όμως εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Η Ελλάδα είναι η 77η κατά σειρά χώρα από τις 84χώρες στην παγκόσμια περιοδεία του κυπέλλου, που βρίσκεται για δεύτερη φορά στην Αθήνα.

Το Σάββατο το τρόπαιο θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ η κορύφωση των εκδηλώσεων θα έρθει την τελευταία ημέρα παραμονής του κυπέλλου στη χώρα μας, τη Κυριακή 11 Απριλίου, όπου στο ΟΑΚΑ αναμένεται να περάσουν περίπου 10.000 άτομα για να το δουν από κοντά.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις