Ρεάλ-Μπαρτσελόνα: Η ώρα του «el clasico»

Σάββατο, 10 Απριλίου 2010 16:48
UPD:18:48
A- A A+

Στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» είναι στραμμένο το ενδιαφέρον όλου το ποδοσφαιρικού κόσμου, καθώς Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα διασταυρώνουν τα ξίφη τους το Σάββατο το βράδυ (23:00 ΣΚΑΪ, live περιγραφή από naftemporiki.gr) στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής του ισπανικού πρωταθλήματος.

Οι δυο «αιώνιοι» αντίπαλοι στρογγυλοκάθονται μαζί στην πρώτη θέση της Primera Division με 77 βαθμούς έκαστος και το «μεγάλο κλασικό» -όπως συνηθίζουν να αποκαλούν το ντέρμπι στο λατινόφωνο κόσμο- αναμένεται να κρίνει εν πολλοίς την τελική έκβαση του πρωταθλήματος.

Παρόλα αυτά, για τους φίλους του ποδοσφαίρου το ενδιαφέρον επεκτείνεται πέρα από τις σκοπιμότητες των δυο αντιπάλων, αφού το θέαμα και οι συγκινήσεις που έχουν προσφέρει οι αναμετρήσεις μεταξύ των δυο, δύσκολα ξεχνιούνται. Οι προσδοκίες, μάλιστα, είναι ιδιαίτερα αυξημένες για το σημερινό παιχνίδι μετά την τελευταία εντυπωσιακή εμφάνιση του ηγέτη των «μπλαουγκράνα», Λιονέλ Μέσι, και την πολυαναμενόμενη κόντρα του με τον νέο σταρ των «μερένγκες», Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Αργεντινός άσος των Καταλανών άφησε με ανοιχτό το στόμα, όσους παρακολούθησαν το ματς της ομάδας του για τα προημιτελικά του Champions League με την ¶ρσεναλ την περασμένη, όπου έκανε ότι ήθελε τους αντιπάλους του και πέτυχε 4 γκολ. Οι συγκρίσεις με τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έχουν αρχίσει εδώ και καιρό και αυτό δεν είναι το πρώτο του ντέρμπι. Και πάλι, όμως, ο περισσότερος κόσμος αδημονεί για τη δική του εμφάνιση, ελπίζοντας σε άλλη μια δόση μαγείας...

Από την άλλη πλευρά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι εκείνος στον οποίο εναποθέτουν τις ελπίδες τους οι φίλοι και οι υποστηρικτές της Ρεάλ για μια μαδριλένικη απάντηση στο φαινόμενο Μέσι. Ο Πορτογάλος έχει καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποτελεί βασικό και αναντικατάστατο μέλος των «μερένγκες», την ίδια ώρα που ποδοσφαιριστές αξίας, όπως ο Κακά, ήρθαν μαζί με αυτόν στην Ρεάλ το περασμένο καλοκαίρι, αλλά δεν έχουν καταφέρει ακόμα να προσαρμοστούν.

Φυσικά, η βαθμολογική θέση και των δυο ομάδων αναμένεται να παίξει τον -καθοριστικό- ρόλο της. Ο νικητής παίρνει ξεκάθαρο προβάδισμα για τη συνέχεια , γεγονός που ίσως επηρεάσει τον τρόπο σκέψης των δυο τεχνικών και την προσέγγισή τους στο παιχνίδι. Έτσι, είναι πολύ πιο πιθανό να δούμε ένα συγκρατημένο ντέρμπι, παρά κάτι σαν περσινό εκπληκτικό 2-6, που βρήκε νικήτρια τη Μπαρτσελόνα.

Αν, κάποιος «καίγεται», πάντως, για τη νίκη, αυτός είναι η Ρεάλ. Έχοντας τεθεί εκτός συνέχειας Champions League και με τη Μπαρτσελόνα να συγκεντρώνει πολύ μεγάλες πιθανότητες για να βρεθεί στον τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί μέσα στο σπίτι της, για τους Μαδριλένους η κατάκτηση του πρωταθλήματος γίνεται σχεδόν αυτοσκοπός.

Οι απουσίες

Ακόμα και πριν μια εβδομάδα, όλα έδειχναν πως το ντέρμπι θα καθοριζόταν σε μεγάλο βαθμό από τις απουσίες των δυο ομάδων, λόγω τραυματισμών. Εν τέλει, όμως, οι «πονοκέφαλοι» και των δυο προπονητών σχεδόν εξαφανίστηκαν τα τελευταία 24ωρα.

Η Μπαρτσελόνα, που είχε τους περισσότερους αμφίβολους, είδε του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Ζεράρντ Πικέ να τα πηγαίνουν καλά στις τελευταίες προπονήσεις της και πιθανότατα ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα μπορέσει να τους χρησιμοποιήσει απόψε το βράδυ. Η μόνη δεδομένη απουσία για τους Καταλανούς αυτή τη στιγμή είναι ο Ερίκ Αμπιντάλ.

Για τη Ρεάλ, Ο Ρόιστον Ντρέντε φαίνεται πως ξεπέρασε οριστικά τον τραυματισμό του και θα βρίσκεται στη διάθεση του Εμάνουελ Πελεγκρίνι, ενώ και οι φόβοι για την απουσία του Τσάμπι Αλόνζο δείχνουν να καταλαγιάζουν. Ο Κακά μόνο δεν κατάφερε να ξεπεράσει πλήρως το μυικό πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί και πιθανότατα θα αναγκαστεί να δει το παιχνίδι από την εξέδρα.

Πιθανές 11αδες

Προβλέψεις πολλές, σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν μπορούμε να κάνουμε. Όμως αν βασιστούμε στα ρεπορτάζ των ισπανικών Μέσω, τότε οι πιθανότερες 11αδες για τους δυο αντιπάλους θα είναι οι εξής:

Ρεάλ: Κασίγιας, Ράμος, Αλμπιόλ, Γκαρέι, Αρμπελόα, Γκρανέρο, Αλόνζο, Ντιαρά, Φαν ντερ Φάαρτ, Ιγκουαΐν, Ρονάλντο

Μπαρτσελόνα: Βαλντέζ, ¶λβες, Μιλίτο, Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Μπουσκέτς, Τσάβι, Κεϊτά, Πέδρο, Μέσι, Ινιέστα

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις