Α1 Μπάσκετ: Μαρούσι-Κολοσσός Ρόδου 71-75

Σάββατο, 10 Απριλίου 2010 19:09
A- A A+

Ο Κολοσσός κέρδισε στο Μαρούσι 75-71 και έβαλε πλώρη για την πέμπτη θέση αποδεικνύοντας ότι ξέρει να κερδίζει και εκτός έδρας σε ένα ματς που πέτυχε την ολική ανατροπή.

Στο Μαρούσι μετά από κάθε νίκη στην Ευρωλίγκα αναφωνούσαν «που πάμε ρε;» Στη Ρόδο μπορούν να φωνάζουν με τη σειρά τους το ίδιο πράγμα πετυχαίνοντας τη μεγαλύτερη νίκη τους στην ιστορία της ομάδας.

Το πολύ καλό ξεκίνημα του Πελεκάνου με δυο εύστοχα τρίποντα προανήγγειλε ότι το Μαρούσι θα προσπαθούσε να αποκτήσει το ρόλο του πρωταγωνιστή από νωρίς. Ο Κολοσσός αδυνατούσε να απειλήσει με άλλον τρόπο πέραν της τροφοδότησης του Μοντς και έτσι περιορίστηκε πολύ η επιθετική παραγωγή των Ροδιτών. Τα αρκετά λάθη όμως, στην κυκλοφορία της μπάλας έδωσαν τη δυνατότητα στους «κιτρινόμαυρους» να βγουν αρκετές φορές στον αιφνιδιασμό βρίσκοντας πολλούς εύκολους πόντους.

Το Μαρούσι προηγήθηκε με +13 (24-11, 9Ά) παγιώνοντας μια υπέρ του διψήφια διαφορά. Οι Χάρις και Παππάς έδωσαν λύσεις στο σκοράρισμα στο πλάι του Μοντς και έτσι ο Κολοσσός μείωσε σε 28-22 στο 14Ά. Η άμυνα των Ροδιτών έσφιξε αποτελεσματικά, αλλά εκεί που ξεκίνησε ο προβληματισμός των υπολοίπων, ο Νάντζφεϊ ανέλαβε δράση.

Ο Σέρβος φόργουορντ μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου σκόραρε 16 πόντους διαλύοντας κάθε σχεδιασμό των Ροδιτών για περιορισμό του. Κέρδισε κατά κράτος όλες τις μονομαχίες κοντά και μακριά από το καλάθι και εξαιτίας του το Μαρούσι προηγήθηκε με +16 (44-28, 18Ά).

Οσο όμως ο Βασίλιεβιτς δεν μπορούσε να οργανώσει καλά το παιχνίδι του Κολοσσού, τόσο το Μαρούσι κατάφερνε να διατηρεί ψηλά τη διαφορά (52-38, 24Ά). Η είσοδος του Παππά άλλαξε την εικόνα της αναμέτρησης, αφού επωμίστηκε βάρος της οργάνωσης και τα έφερε αρκετά καλά εις πέρας.

Ο Ντόζιερ επέστρεψε μετά τα φάουλ που είχε χρεωθεί και μαζί με τον Χαρίση έκλεισαν αποτελεσματικά τους διαδρόμους για το καλάθι του Κολοσσού. Έτσι οι Ροδίτες έτρεξαν σερί 11-0 και μείωσαν σε 58-54 στο 31Ά με τον Χάρις να εκμεταλλεύεται άριστα τα αθλητικά του προσόντα σε ανοικτό γήπεδο.

Οι Νάντζφεϊ και Χόμαν βρήκαν και πάλι περιθώρια δράσης και ανέβασαν τη διαφορά στο +9 (63-54, 33Ά). Η περιφέρεια του Κολοσσού όμως πετούσε φωτιές και με τον Χάρις να τρέχει στον αιφνιδιασμό, τον Βασίλιεβιτς να αποδεικνύει ότι είναι ο ηγέτης του Κολοσσού και τους Τσάμη, Παντελιάδη να πιέζουν συνεχώς τη μπάλα, οι «θαλασσί» προηγήθηκαν για πρώτη φορά στον αγώνα με 72-71, 122 δεύτερα πριν τη λήξη.

Το Μαρούσι πέταξε στα σκουπίδια τις επόμενες επιθέσεις του και ο Βασίλιεβιτς με δυο βολές έκανε το 71-74 (-29ΆΆ). Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν παρά τα αλλεπάλληλα επιθετικά ριμπάουντ και ο Παππάς διαμόρφωσε το τελικό 71-75.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 48-32, 58-52, 71-75

Μαρούσι (Μπαρτζώκας): Κουμπούρας, Κις 6(2), Λούκας 8, Πελεκάνος 8(2), Μπατής 2, Χόμαν 17, Νάντζφεϊ 18, Μαυροειδής 5, Κένταλ 7.

Κολοσσός (Σφαιρόπουλος): Χάρις 21(1), Παντελιάδης 8(2), Βασίλιεβιτς 13(2), Μανωλόπουλος 6, Ασημακόπουλος, Ντόζιερ 2, Χαρίσης, Τσάμης 5, Παππάς 8, Μοντς 12.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις