Προσαγωγές για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

Συνεχίζονται οι έρευνες
Σάββατο, 10 Απριλίου 2010 20:07
UPD:11/04/2010 10:14

Η μονοκατοικία επί της οδού Λυκούργου 2 στη Νέα Ιωνία, όπου σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βρέθηκε υλικό τρομοκρατικής οργάνωσης

A- A A+

Σε προσαγωγές τεσσάρων ατόμων προχώρησε το πρωί η αστυνομία, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Αθανάσιος Κοκκαλάκης, ενώ έγιναν και κατ΄ οίκον έρευνες και κατασχέθηκε υλικό που μεταφέρθηκε για εξέταση στην εγκληματολογική υπηρεσία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, υλικό τρομοκρατικής οργάνωσης βρέθηκε σε μονοκατοικία επί της οδού Λυκούργου 2 στη Νέα Ιωνία. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν προκηρύξεις, ιδιόχειρα σημειώματα που αφορούν κείμενα τρομοκρατικής οργάνωσης καθώς και υλικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κατασκευή βομβών.

Έρευνες έχουν γίνει επίσης σε ένα σπίτι στη Γαλάζια Ακτή και σε άλλα σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Το υλικό που έχει κατασχεθεί συγκρίνεται με υλικό που έχει βρεθεί στους τόπους τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά και στους χώρους που έχουν ερευνηθεί στο πρόσφατο παρελθόν προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει συσχετισμός.

Προσαχθέντες είναι τρεις άντρες και μία γυναίκα από το Βόλο και τη Γλυφάδα οι οποίοι ανακρίνονται.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι προσαχθέντες θεωρούνται μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση έχει γίνει και πέμπτη προσαγωγή.

Οι έρευνες συνεχίζονται και αναμένονται νέες ανακοινώσεις από την αστυνομία.

«Κάθε θετική εξέλιξη στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, δεν μπορεί παρά να έχει την καθολική συμπαράσταση του πολιτικού κόσμου και της ελληνικής κοινωνίας».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κέρκυρας, κ. Νικόλαος Δένδιας, σχετικά με τις ανακοινώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Αθανάσιου Κοκκαλάκη.

«Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά ο κ. Χρυσοχοΐδης θα ξεπεράσει αναστολές και σκοπιμότητες. Συγχαρητήρια στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που κάτω από όχι ιδανικές συνθήκες, προσπαθούν για το καλύτερο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ..

«Είναι ευκαιρία να βγουν όλα στην επιφάνεια. Φυσικοί, ηθικοί και παράπλευροι αυτουργοί της τρομοκρατίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή