Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο πόλο στις γυναίκες η Βουλιαγμένη

Σάββατο, 10 Απριλίου 2010 20:36
A- A A+

Η Βουλιαγμένη υπερασπίστηκε τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης και σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο του Τσάμπιονς Καπ για δεύτερη συνεχόμενη φορά επικρατώντας της Κίνεφ Κίρισι στον τελικό με 10-7.

Τη δική της δυναστεία αρχίζει να γράφει στην υδατοσφαίριση η Βουλιαγμένη. Και από τη στιγμή που η άλλοτε αντίπαλός της στον τελικό, Οριζόντε Κατάνια είχε τεθεί από νωρίς εκτός μάχης, στα ημιτελικά, ήταν αδύνατο να χαθεί αυτό το τρόπαιο.

Λίγες μέρες μετά τους πανηγυρισμούς από τον Εθνικό για την κατάκτηση του LEN Trophy, μια ακόμη ελληνική ομάδα μπόρεσε να φτάσει στην κορυφή ή καλύτερα να διατηρηθεί εκεί. Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου υπερασπίστηκαν με επιτυχία το βαρύτιμο τρόπαιο που κατέκτησαν πέρυσι στο Κίρισι και έγραψαν τη δική τους ιστορία.

Με σπουδαία τακτική, εξαιρετική άμυνα, κυρίως στο τελευταίο οκτάλεπτο, και κορυφαία την Χριστίνα Τσουκαλά η οποία έκανε τρομερή δουλειά σε άμυνα και επίθεση, η Βουλιαγμένη κατάφερε να υπερκαλύψει τα χαμηλά ποσοστά που είχε στην παίκτρια παραπάνω και να φτάσει στον θρίαμβο.

Μάλιστα η νίκη ήρθε με πανομοιότυπο τρόπο με τον ημιτελικό κόντρα στην Κατάνια. Η ελληνική ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 6-4 για να κάνει την αντεπίθεσή της στην 3η περίοδο και με δύο τέρματα της Πέτρι να ισοφαρίσει σε 6-6 και να περάσει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με τέρμα από την Μελιδώνη.

Κάπου εκεί άρχισε να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την Κίνεφ Κίρισι, η οποία με τις Γκλίζινα, Σομπόλεβα και Σκλούσκοβα να έχουν από δύο αποβολές δεν μπόρεσε να κάνει πολλά στη συνέχεια. Η Τσουκαλά με τέρμα 5:44 πριν το φινάλε έβαλε τις βάσεις, για να «κλειδώσει» λίγα λεπτά μετά η ίδια τη νίκη. Η Λιόση ήρθε απλά να βάλει το... κερασάκι στην τούρτα και 1:46 πριν αρχίζουν οι πανηγυρισμοί να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Η Κίνεφ είχε 3/7 με παίκτρια παραπάνω, δύο γκολ από την περιφέρεια και δύο από θέση φουνταριστού. Η Βουλιαγμένη είχε 7/13 με παίκτρια παραπάνω, δύο γκολ από την περιφέρεια και ένα στην κόντρα.

Βουλιαγμένη-Κίνεφ Κίρισι 10-7.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-2, 4-2, 3-1

Βουλιαγμένη: Μελιδώνη 2, Λαρά 1, Τσουκαλά 3, Ρουμπέση 1, Πέτρι 2, Λιόση 1.

Κίνεφ Κίρισι: Μπελιάεβα 3, Γκλίζινα 2, Μπογκντάνοβα 1, Προκόφιεβα 1.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις