Αντιδράσεις για την ομιλία Χριστόδουλου

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2002 07:32
A- A A+

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη από τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash του ηχητικού αποσπάσματος με την αναφορά του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στους ψηφοφόρους του Γιώργου Καρατζαφέρη, την επομένη του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών.

Στην επίμαχη ομιλία του, η οποία έγινε σε εκκλησιαστικό σεμινάριο στη Μονή Πετράκη, ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτηρίζει «φούμαρα» και «εκτός πραγματικότητας» τα περί ακροδεξιών, προσθέτοντας ότι όσοι πήγαν εκεί, είναι πολλοί καλοί χριστιανοί, που διαμαρτυρήθηκαν για την επιλογή Τζαννετάκου.

Το ηχητικό ντοκουμέντο αναμεταδόθηκε από όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, ενώ σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή τονίζει ότι ο κ. Χριστόδουλος υπηρετεί μόνο τον Θεό και τους ανθρώπους της καθημερινότητας, για των οποίων τα προβλήματα, όπως αναφέρεται, βρίσκεται σε εγρήγορση όσο και αν αυτό ενοχλεί. Και η ανακοίνωση καταλήγει : «Ο Αρχιεπίσκοπος θα εξακολουθήσει να αδιαφορεί για τα μικροπολιτικά επικοινωνιακά παιχνίδια όσων πολύ θα ήθελαν να απαξιώσουν την εκκλησία στη συνείδηση του λαού και να αφαιρέσουν την πίστη από το γονιδίωμα των Ελλήνων».

Χθες το βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων δήλωσε ότι δεν παρακολούθησε το θέμα γιατί όλη την ημέρα ήταν στο γραφείο του.

Για απαράδεκτη παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου έκανε λόγο στον Flash ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν καλοί και κακοί χριστιανοί.

Για το θέμα ερωτήθηκε και ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης, ο οποίος σημείωσε ότι είναι διακριτοί οι ρόλοι πολιτείας και εκκλησίας.

Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Καρατζαφέρης κάλεσε τη Ρηγίλλης «να δανειστεί μυαλό», όπως χαρακτηριστικά είπε από τον Αρχιεπίσκοπο ή τουλάχιστον από τον κ. Μητσοτάκη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή