Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

Συλλήψεις έξι ατόμων
Κυριακή, 11 Απριλίου 2010 12:16
UPD:15:34
A- A A+

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, οι οποίες ξεκίνησαν χθες τα ξημερώματα με προσαγωγές και κατ’ οίκον έρευνες στην Αττική και την περιφέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 6 άτομα, ενώ αναμένονται νέες προσαγωγές τις επόμενες ώρες.

Χθες, ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Αθανάσιος Κοκκαλάκης ανακοίνωσε πως κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές τεσσάρων ατόμων, ενώ έγιναν και κατ΄ οίκον έρευνες και κατασχέθηκε υλικό που μεταφέρθηκε για εξέταση στην εγκληματολογική υπηρεσία.

Α. Κοκκαλάκης: Προσαγωγές ατόμων για την υπόθεση της τρομοκρατίας

Α. Κοκαλάκης: Προσαγωγές ατόμων για την υπόθεση της τρομοκρατίας

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, υλικό τρομοκρατικής οργάνωσης βρέθηκε σε μονοκατοικία επί της οδού Λυκούργου 2 στη Νέα Ιωνία. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν προκηρύξεις, ιδιόχειρα σημειώματα που αφορούν κείμενα τρομοκρατικής οργάνωσης καθώς και υλικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κατασκευή βομβών.

Το υλικό που έχει κατασχεθεί συγκρίνεται με υλικό που έχει βρεθεί στους τόπους τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά και στους χώρους που έχουν ερευνηθεί στο πρόσφατο παρελθόν προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει συσχετισμός.

Έρευνες έχουν γίνει επίσης σε ένα σπίτι στη Γαλάζια Ακτή και σε άλλα σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι συλληφθέντες θεωρούνται μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.

Οι έρευνες συνεχίζονται και αναμένονται νέες ανακοινώσεις από την αστυνομία.

«Κάθε θετική εξέλιξη στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, δεν μπορεί παρά να έχει την καθολική συμπαράσταση του πολιτικού κόσμου και της ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νικόλαος Δένδιας, σχετικά με τις ανακοινώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

«Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά ο κ. Χρυσοχοΐδης θα ξεπεράσει αναστολές και σκοπιμότητες. Συγχαρητήρια στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που κάτω από όχι ιδανικές συνθήκες, προσπαθούν για το καλύτερο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ.

«Είναι ευκαιρία να βγουν όλα στην επιφάνεια. Φυσικοί, ηθικοί και παράπλευροι αυτουργοί της τρομοκρατίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή