Νιόπλιας: «Μέρα χαράς»

Κυριακή, 11 Απριλίου 2010 22:20
UPD:22:22
A- A A+

Περισσότερο ανακουφισμένος, παρά με διάθεση για πανηγυρισμούς εμφανίστηκε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Νίκος Νιόπλιας, μετά τη νίκη της ομάδας του επί του Ηρακλή με 2-0, που της εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο του πρωταθλητή για τη σεζόν 2009/10.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για την πίεση και την -άδικη, όπως χαρακτήρισε- κριτική, που δέχθηκε στους πέντε αυτούς μήνες που βρέθηκε στον πάγκο του τριφυλλιού, ενώ τόνισε, πως από τη στιγμή που ανέλαβε αυτό το έργο, ήταν πεπεισμένος πως θα πετύχει.

«Από την αρχή, όταν με κάλεσε ο σύλλογος δεν είχα κανέναν ενδοιασμό πως θα πετύχω. Γι' αυτό θέλω να δώσω ξανά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές», εξήγησε.

«Για εμένα και τον Χρίστο τον Βαζέχα και όλους στο προπονητικό τιμ είναι μια μέρα χαράς. Δεν είναι ωραίο να βγαίνεις μόνο δυο φορές για καφέ σε πέντε μήνες. Καθημερινώς δουλεύαμε. Όταν ήρθαμε δεν βρήκαμε πίσω τίποτα. Ούτε προγράμματα προπονήσεων, ούτε τίποτα. Αν τώρα έρθει κανείς στον Παναθηναϊκό, θα βρει ολόκληρους υπολογιστές με σημειώσεις. Ξέραμε ότι ήμασταν εδώ που ήμασταν, προσηλωμένοι στον στόχο».

Αναφορικά με την κριτική που δέχθηκε μέσα στη σεζόν, τόνισε: «Δεν υπάρχει δρόμος που να είναι μόνο ευθεία. Θα βρεις και ανηφοριές και κατηφόρες και τα πάντα. Πολλές φορές το λες. Λάθη θα κάνουμε. Ήταν όμως πολλά τα καλά που δεν τα πιστωθήκαμε.

Θέλω να πω ακόμα ένα παράπονό μου. Έχουμε ένα παιχνίδι με τον ¶ρη, που θέλει το κύπελλο και είναι ομάδα με μεγάλο κόσμο. Αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει τον ¶ρη θα πει ο καθένας θα πει ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον ¶ρη. Αν ο ¶ρης κερδίσει τον Παναθηναϊκό, θα πουν ο Κούπερ κέρδισε τον Νιόπλια. Δεν είναι ωραίο αυτό», πρόσθεσε.

Για όσους, πάλι, λένε πως ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε τον τίτλο, αλλά τον έχασαν οι άλλοι, είπε: «Ανίκανος δεν είναι κανείς. Και η Μπαρτσελόνα που το παίρνει είναι ανίκανοι οι άλλοι; Εμείς σε διάρκεια 30 αγώνων κερδίσαμε τους περισσότερους. Και οι άλλοι όταν το έπαιρναν, ήταν ανίκανοι οι υπόλοιπο;»

Όσο για το τί μέλλει γενέσθαι από δω και πέρα στην ομάδα, δήλωσε άγνοια, αφού όπως είπε, δεν ξέρει αν θα συνεχίσει στον Παναθηναϊκό.

«Είναι μια καλή συγκυρία για τον Παναθηναϊκό. Έχουμε τον κόσμο κοντά μας, αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε αύριο τι θα γίνει. Είναι ένας καυτός σύλλογος. Δεν μπορούμε να ξέρουμε το αύριο, γιατί δεν μπορώ να ξέρω το δικό μου αύριο. Δεν μπορώ να πω εγώ τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, γιατί δεν ξέρω αν θα είμαι εγώ αύριο. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Και πρέπει να γίνεσαι καλύτερος στις ωραίες σου στιγμές».

Για το παιχνίδι, ο Έλληνας τεχνικός δεν είχε να πει πολλά, πέρα από το ότι η ομάδα του ήταν καλύτερη και δίκαια πήρε τη νίκη.

«Έχω την εντύπωση ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι και κερδίσαμε δίκαια. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε και με περισσότερα τέρματα, αλλά δεν ήταν αυτός ο σκοπός μας. Θέλαμε να κερδίσουμε και γι' αυτό μιλάγαμε όλη την εβδομάδα. Αν πας για την ισοπαλία, μπορεί να την πατήσεις και γι' αυτό μπήκαμε για τη νίκη».

Μπουμπένκο: "Δίκαιος πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός»

Εν τω μεταξύ, δίκαιη χαρακτήρισε την κατάκτηση του τίτλου από τον Παναθηναϊκό, ο προπονητής του Ηρακλή, Γιόζεφ Μπουμπένκο.

«Εμείς αυτό που είδαμε ήταν πως μόνο ο Παναθηναϊκός μπορούσε στο τέλος να πάρει τον φετινό τίτλο. Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ στο τέλος έχασαν πολλά παιχνίδια. Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός πήρε δίκαια τον τίτλο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις