Πολιτική χαρακτηρίζει τη δίωξη η πλευρά Μαζιώτη

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010 15:47
UPD:16:46
A- A A+

Προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη έλαβαν από την 19η τακτική ανακρίτρια οι έξι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Την Τετάρτη θα απολογηθούν οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα, Σαράντος Νικητόπουλος και την Πέμπτη οι Ευάγγελος Σταθόπουλος, Χριστόφορος Κορτέσης και Κωνσταντίνος Γουρνάς.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του Νίκου Μαζιώτη, Σπύρο Φυτράκη, ο εντολέας του, που σύμφωνα με τη δίωξη φέρεται ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης και η συγκατηγορούμενη σύζυγός του, Παναγιώτα Ρούπα, αρνούνται να απολογηθούν, χαρακτηρίζουν πολιτική τη δίωξη σε βάρος τους και τονίζουν ότι δεν αναγνωρίζουν τη διαδικασία.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία για να στηρίξουν τις κατηγορίες», δήλωσε ο κ. Φυτράκης και γνωστοποίησε ότι έχει ζητηθεί ειδική μεταχείριση για την Παναγιώτα Ρούπα, η οποία είναι έξι μηνών έγκυος.

Σε βάρος των έξι ασκήθηκε ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήμματα και αφορά 16 «χτυπήματα» της οργάνωσης από το 2003 έως σήμερα.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι η αστυνομία οδηγήθηκε στον Νίκο Μαζιώτη από σήματα του κινητού τηλεφώνου του βιολόγου Λάμπρου Φούντα, που σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς, στη Δάφνη, τη 10η Μαρτίου 2010.

ΑΠΕ_ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή